Mirsad Mešić

Ahmetovićeva izjava najviše govori o njemu samom

Smatra da za činjenicu da sigurnosne službe u Bosni i Hercegovini još uvijek nemaju razrađen sistem i mehanizme koordinacije, pored aktuelnog ministra sigurnosti Fahrudina Radončića, dobar dio odgovornosti snosi i Ahmetović, koji je na funkciji ministra sigurnosti proveo gotovo pet godina

Slika

Izjava Sadika Ahmetovića da ne želi sjediti u Vijeću ministara u kojem sjedi predsjednik SDPBiH Zlatko Lagumdžija, direktno upućuje da su njemu manji problem ministri HDZ-a i SNSD-a koji sjede u Vijeću ministara BiH i politike koji oni provode od Lagumdžije i SDPBiH.

Ovu ocjenu je danas u izjavi Feni iznio zastupnik SDPBiH u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Mirsad Mešić, komentirajući nedavnu izjavu bivšeg ministra sigurnosti BiH i potpredsjednika SDA.

– Ova izjava najviše govori o njemu samom i politici koju on zastupa. Vlastitu nesposobnost i neučinkovitost koju je vrlo zorno pokazao dok je obavljao dužnost ministra sigurnosti Ahmetović, u već viđenom maniru svojih političkih učitelja, pokušava prebaciti na drugoga – navodi Mešić. 

Smatra da za činjenicu da sigurnosne službe u Bosni i Hercegovini još uvijek nemaju razrađen sistem i mehanizme koordinacije, pored aktuelnog ministra sigurnosti Fahrudina Radončića, dobar dio odgovornosti snosi i Ahmetović, koji je na funkciji ministra sigurnosti proveo gotovo pet godina. 

– Ahmetović je, podsjećamo, dok je još bio ministar govorio kako mafija upravlja državom: S obzirom da osim pričanja ništa nije radio, Ahmetović nema prava držati prodike bilo kome. Upravo iz tih razloga, Zlatko Lagumdžija i SDPBiH jesu i bit će problem političarima poput Sadika Ahmetovića i politici koju oni zastupaju, a koja osim vlastite samo promocije radi malo ili ništa na uspostavi funkcionalnih državnih institucija na svim nivoima – zaključio je Mešić

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.