Mirsad Mešić

Ahmetovićeva izjava najviše govori o njemu samom

Smatra da za činjenicu da sigurnosne službe u Bosni i Hercegovini još uvijek nemaju razrađen sistem i mehanizme koordinacije, pored aktuelnog ministra sigurnosti Fahrudina Radončića, dobar dio odgovornosti snosi i Ahmetović, koji je na funkciji ministra sigurnosti proveo gotovo pet godina

Slika

Izjava Sadika Ahmetovića da ne želi sjediti u Vijeću ministara u kojem sjedi predsjednik SDPBiH Zlatko Lagumdžija, direktno upućuje da su njemu manji problem ministri HDZ-a i SNSD-a koji sjede u Vijeću ministara BiH i politike koji oni provode od Lagumdžije i SDPBiH.

Ovu ocjenu je danas u izjavi Feni iznio zastupnik SDPBiH u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Mirsad Mešić, komentirajući nedavnu izjavu bivšeg ministra sigurnosti BiH i potpredsjednika SDA.

– Ova izjava najviše govori o njemu samom i politici koju on zastupa. Vlastitu nesposobnost i neučinkovitost koju je vrlo zorno pokazao dok je obavljao dužnost ministra sigurnosti Ahmetović, u već viđenom maniru svojih političkih učitelja, pokušava prebaciti na drugoga – navodi Mešić. 

Smatra da za činjenicu da sigurnosne službe u Bosni i Hercegovini još uvijek nemaju razrađen sistem i mehanizme koordinacije, pored aktuelnog ministra sigurnosti Fahrudina Radončića, dobar dio odgovornosti snosi i Ahmetović, koji je na funkciji ministra sigurnosti proveo gotovo pet godina. 

– Ahmetović je, podsjećamo, dok je još bio ministar govorio kako mafija upravlja državom: S obzirom da osim pričanja ništa nije radio, Ahmetović nema prava držati prodike bilo kome. Upravo iz tih razloga, Zlatko Lagumdžija i SDPBiH jesu i bit će problem političarima poput Sadika Ahmetovića i politici koju oni zastupaju, a koja osim vlastite samo promocije radi malo ili ništa na uspostavi funkcionalnih državnih institucija na svim nivoima – zaključio je Mešić

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.