Denis Bećirović posjetio Panonska jezera

Afirmiram pozitivne primjere i vodim isključivo pozitivnu kampanju

Kandidat za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović posjetio je zajedno sa gradonačelnikom Tuzle Jasminom Imamovićem Panonska jezera gdje je imao niz razgovora sa građanima Tuzle i drugih bh. gradova.

Obilazeći Panonska jezera, Bećirović je istakao da svi organi vlasti u državi Bosni i Hercegovini moraju stvarati ulove za razvoj turizma, kao najbrže rastuće grane privrede. U tom kontekstu, on je rekao da treba usvojiti inovirane strategije razvoja turizma, te planirati niz novih turističkih zona u prostornim planovima. Strategija nam treba dati pravce razvoja turizma na cijeloj teritoriji države Bosne i Hercegovine, koje vrste turizma se trebaju razvijati, kakvi su hotelski kapaciteti, infrastruktura i ostali turistički sadržaji za dobru ponudu.

Bećirović je, čestitajući Jaminu Imamoviću na uspješnim projektima, istakao svoju spremnost da sutra, kao izabrani član Predsjedništva BiH, bude promotor pozitvnih primjera, ali i čovjek koji će biti u službi svih gradova i općina.

„Posebnu pažnju moramo posvetiti oblicima turizma koji mogu dati nove šanse za cjelogodišnju turističku sezonu, kao što su zdravstveno-medicinski turizam koji pruža velike šanse za zaradom i novim radnim mjestima“, naglasio je Bećirović.

Također, Bećirović je poručio da se „nema namjeru upuštati u zastarjelu, stereotipnu i svađalačku kampanju koju promoviraju pojedini kandidati. Moja politika je politika promocije pozitivnih primjera u privredi, kulturi, sportu, nauci… Drugi neka se svađaju, moje je da razvijam novu politiku optimizma, nade i otvaranja perspektive za sve ljude u našoj domovini“, zaključio je Bećirović.