Bihać

Adnan Lipovača nije član SDP BiH!

Nakon dešavanja na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća, na kojoj je predsjednica Kluba vijećnika SDP BiH Bihać dr. Fatka Kulenović, tražila brisanje iz Kluba SDP-a vijećnika Adnana Lipovaču, ovom prilikom Gradska organizacija SDP BiH Bihać poručuje svojim članovima, simpatizerima i ostalim građanima:

Vijećnik Adnan Lipovača grubo je prekršio Statut SDP BiH te svojim postupcima i javnim djelovanjem u suprotnosti sa stavovima Gradske organizacije SDP BiH Bihać radio na derogiranju ugleda i imidža SDP BiH Bihać.

Naglašavamo i to da vijećnik Adnan Lipovača nije dolazio na sjednice Kluba vijećnika SDP BiH Bihać  i da je prilikom zauzimanja zajedničkog stava Kluba vijećnika SDP BiH na Gradskom vijeću, redovno glasao po nahođenju svojih sitnih interesa, poznatih samo njemu i talovima kojima pripada.

Iz gore navedenih razloga obavještavamo javnost i Gradsku upravu – Službu gradskog vijeća Grada Bihaća, da je Gradska organizacija SDP BiH Bihać na sjedncama svojih rukovodnih tijela, donijela odluku da vijećnik Adnan Lipovača nije član SDP BiH, a samim time niti član Kluba vijećnika SDP BiH u GV Bihać.

Ovom prilikom poručujemo i vijećniku Adnanu Lipovači kao mladom čovjeku, da prestane sa svojim spletkama i obmanama. Da konačno smogne snage i  javno istupi bez maske, krajnje iskreno i pošteno i pređe u nezavisne vijećnike. Tamo će se pridružiti svom kolegi u nezavisnim stolicama GV, Alenu Islamoviću koji je ranije već pogazio povjerenje SDP BiH.

Na kraju poručujemo,  da u zadnjih godinu i pol dana SDP BiH radi na jačanju i konsolidovanju svojih redova, te da neće tolerisati gruba kršenja Statuta, akata i odluka SDP BiH. Nikakve prelivode i kamaleoni neće narušiti dignitet i izborni rezultat SDP BiH u oktobru mjesecu ove godine.