Podnositi inicijative koje će pružiti kvalitetniji život našim sugrađanima

Admir Poturović: Znamo kako ćemo od Donjeg Vakufa napraviti grad za sve nas

Admir Poturović je magistar Kineziologije, potpredsjednik OO SDP-a Donji Vakuf, te šef kluba SDP vijećnika u Općinskom vijeću Općine Donji Vakuf.

Jeste li zadovoljni rezultatima proteklih izbora?

SDP BiH  je, kako je već svima, poznato druga stranka u FBiH i u odnosu na izbore 2014. godine znatno je popravila svoj izborni rezultat.

Što se tiče OO SDP Donji Vakuf, u ovom sazivu Vijeća imamo pet vijećnika i možemo reći da smo polovično zadovoljni, jer ostaje žal za onih 460 glasova razlike u odnosu na kandidata ispred koalicije SDA-SBB. Možemo biti zadovoljni, jer ne samo da smo popravili izborni rezultat u odnosu na 2014. već smo dobili više glasova nego 2012 godine. Treba napomenuti da smo izgubili vijećnika iz reda nacionalnih manjina za samo pet glasova. SDP u Donjem Vakufu je imao šest stranaka protiv sebe, a njih pet je podržavalo zajedničkog kandidata SDA – SBB, dok je DF imao svog kandidata.

Način djelovanja u vijeću?

Na općinskom Odboru SDP-a je donesena odluka da SDP ne učestvuje u vlasti, to jeste da prelazimo u potpunu opoziciju.

Šta za vas predstavlja potpuna opozicija?

Kada kažem potpuna opozicija, mislim na to da ne uzimamo učešće niti u jednoj općinskoj komisiji, jer ne želimo da budemo preglasani i isto tako preuzimamo odgovornost za odluke na koje ne možemo uticati. Koaliciji koja ima većinu u Vijeću treba da preuzme odgovornost za sve loše odluke koje donesu, a mi ćemo svakako podržavati sve ono što bude u interesu naših sugrađana, te podnositi inicijative, a sve u cilju sto kvalitetnijeg života naših sugrađana.

Za šta ćete se zalagati?

U svom programu rada smo, prije svega, istaknuli izradu strategija razvoja iz svih oblasti, jer je Donji Vakuf među rijetkim općinama u BiH koja nema strategije razvoja niti iz jedne oblasti. Kako to da jedna općina, koja ima za cilj obezbijediti građanima bolji i kvalitetniji život može bilo šta kvalitetno i planski uraditi bez strategije razvoja? Pored izrade strategija zalagat ćemo se za ravnomjerno ulaganje sredstava u sve mjesne zajednice, poboljšanje kvaliteta života mladih te najosjetljivije populacije našeg društva, to jest demobilisanih boraca.

Budućnost SDP-a u Donjem Vakufu?

U Donjem Vakufu se ne bojimo za budućnost SDP-a, jer smo i nakon reevidencije članstva reevidentirali i učlanili veći broj članova nego što smo imali prije reevidencije, a zasigurno smo  jedna od rijetkih ako ne i jedina organizacija u BiH koja nije pobjedila na proteklim izborima, a od izbora do danas učlanilo se oko dvadesetak  novih članova, što je jasan znak da SDP ima svijetlu budućnost, jer su većina članova mladi i školovani ljudi, koji znaju kako i na koji način u narednom periodu od ovog grada napraviti grad za sve nas.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.