Aćimović: SDP BiH će institucionalno pomoći Srbima u FBiH

O potrebi jednakopravnosti i institucionalnoj zaštiti Srba u Federaciji BiH, izjavu je dao Draško Aćimović, potpredsjednik SDP-a BiH.

„SDP će učiniti sve da institucionalno zaštiti Ustavom garantovana prava Srba u Federaciji, kao što čini sve da zaštiti prava Bošnjaka i Hrvata u Republici Srpskoj. Samo poštovanjem prava i zakona možemo učiniti da se svi građani Bosne i Hercegovine osjećaju ravnopravno i slobodno.

Nikome više ne trebaju pozivi na mržnju i izazivanje straha kod bilo koga. Za SDP je borba za prava svih građana, kao i građana srpske nacionalnosti u Federaciji jako važna i učinićemo sve da njihovo učešće u vlasti, nakon izbora, kroz SDP bude dovoljan garant, da sami mogu institucionalno i ravnopravno uticati, na sva pitanja, koja su od važnosti za njih.

Vrijeme je da se počne živjeti jednakopravno i slobodno na cijeloj teritoriji BiH. Pozivamo sve stranke iz BiH da zajedno sa SDP-om, pravnim i političkim metodama, sarađuju na poboljšanju položaja svih naroda na svakom pedlju teritorija ove zemlje, a ne nanose štetu pravljenjem afera i dizanjem tenzija“, izjavio je Aćimović.