Čestitka Dan pobjede nad fašizmom.

9. maj nas podstiče da svakodnevno dižemo glas protiv fašizma

Svim građanima Jablanice i Bosne i Hercegovine, OO SDP BiH Jablanica čestita 9.maj Dan pobjede nad fašizmom. Iako se 9. maj obilježava kao Dan pobjede, svjedoci smo, posebno mi građani BiH, da fašističke i sile zla nisu pobjeđene. S obzirom da ovaj dan također označava prelomni trenutak u kojem je i definisan budući izgled Evrope i Evropske Unije kakvu danas poznajemo, ovaj dan se ujedno obilježava i kao Dan Evrope.

Stoga danas, moramo poslati snažnu poruku da antifašizam na čijim je temeljima nastala BiH, kao i EU, živi u srcima svih ljudi spremnih na izgradnju suživota, mira i tolerancije. Dani poput 9.maja nas moraju potaknuti da svakodnevno dižemo glas protiv fašizma, bez obzira u kojem se obliku isti manifestovao. Izgraditi stabilnu BiH, moramo zbog naše djece i generacija koje dolaze i njihove sretnije i prosperitetnije budućnosti.
Ne tako davno smo svi skupa osjetili svu brutalnost koju fašizam u sebi nosi. Stoga, iz naše prošlosti možemo naučiti da na svaku pojavu fašizma moramo odmah reagovati.

Ne zaboravljajući našu prošlost, Općinski odbor SDP BiH Jablanica ovom prilikom svim nosiocima najvišeg vojnog priznanja Armije BiH, kao i njihovim porodicama čestita Dan Zlatnih ljiljana.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.