Bihać

9. maj-Dan pobjede nad fašizmom, Dan Evrope i Dan zlatnih ljiljana

Dan pobjede nad fašizmom je dan kada je nacistička Njemačka potpisala kapitulaciju u Drugom svjetskom ratu. Obilježava se 09. maja, kao i Dan Europe.

Deveti maj, dan kada dužnu počast odajemo onima koji su boreći se za ideju antifašizma položili ono najvrijednije što su imali – svoje živote, predstavlja simbol njihove borbe i njihovih žrtava, a svima nama podsjetnik da je antifašizam civilizacijska tekovina koju moramo njegovati svakodnevno.

Devetog maja, obilježava se i Dan zlatnih ljiljana kada se s ponosom sjećamo svih branitelja Unsko-sanskog kantona, koji su godinama poslije braneći tokom agresije na BiH (1992. -1995.) tu istu ideju, svoje živote utkali u temelje slobodne Bosne i Hercegovine, u kakvoj mi danas živimo.

Simboličnim obilježavanjem ovih značajnih datuma nastavljamo u duhu antifašizma, borbu za slobodnu, demokratsku i evropski orijentiranu Bosnu i Hercegovinu.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.