Magazinović pozicionirao BiH u vrh Globalnog vijeća za mir i toleranciju

Predsjedavajući Kluba poslanika SDP BiH u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Saša Magazinović izabran je na poziciju predsjednika Komiteta za održivi razvoj Globalnog vijeća za mir i toleranciju (GCTP), čiji članovi su poslanici parlamenata i aktivisti iz cijelog svijeta. Ovim izborom Magazinović je postao član Biroa, rukovodne strukture ove respektabilne globalne organizacije čija je misija rad na širenju kulture tolerancije u cilju rješavanja pitanja savremenog svjetskog mira.

Predsjednik GCTP-a Ahmed bin Mohammed Al Jarwan zaželio je Magazinoviću sreću u budućem radu na poziciji predsjednika Komiteta i dobrodošlicu u Biro, istaknuvši svoju spremnost da GCTP u narednom periodu kroz svoje aktivnosti bude prisutan i na Balkanu. On je pozvao Magazinovića da se obrati na Plenarnoj sjednici GCTP-a, koja će se održati u Parlamentu Ujedinjenih Arapskih Emirata u Abu Dhabiu.

Zahvalivši se na povjerenju Magazinović je istaknuo svoju spremnost da zajedno sa kolegama iz cijelog svijeta aktivno radi na na promociji vrijednosti tolerancije i širenja kulture mira, te borbi protiv diskriminacije, rasizma i ekstremizma. S obzirom na to da su izazovi s kojima se suočava svjetski mir opasniji nego ikad, napori vlada bez sumnje moraju biti nadopunjeni nevladinim djelovanjem svjesni da su nevladine organizacije postale među najmoćnijim sredstvima za prave promjene na terenu u našem vremenu, rečeno je tokom ovog susreta.

Saša Magazinović boravi u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, gdje učestvuje u sastancima Biroa i kometiteta GCTP u Dubaiu, nekon čega će prisustvovati Plenarnoj sesiji ove globalne organizacije u Abu Dhabiu. Magazinović će, na poziv ministra za toleranciju i koegzistenciju Ujedinjenih Arapskih Emirata Sheikh Nahyana bin Mubarek Al Nahyana, posjetiti Expo Dubai, te učestvovati u programu posebno kreiranom za ovu priliku. (kraj)

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.