KO SDP HNK

60 dana od početka krize HNK nema nijednu aktivnu mjeru pomoći

Loši bračni odnosi vječnih partnera SDA i HDZ se uvijek dodatno zakomplikuju kad se pojavi potreba za raspodjelom javnog novca.

Sramota je da 60 dana od početka krize mi kao kanton nemamo niti jednu aktivnu mjeru pomoći poduzetnicima i radnicima, jer su se SDA i HDZ prvo svađali oko kontrole civilne zaštite, a sad i oko toga ko će i kako dijeliti javni novac.

U ovoj kriznoj situaciji mi trebamo ozbiljne političare koji ce svojom odgovornošću kroz brze odluke, bez sukoba i s jednostavnim planovima transparentnog utroška novca pokazati da su dorasli momentu u kojem smo se našli.

Pošto nas je HDZ prozvao u saopštenju dužni smo ih pozvati da prestanu koristiti aktuelnu krizu za kafanske fore u smislu padobranske izmjene zakona o izvršenju budžeta kojim se potpuno nepotrebno razvlašćuje ministar financija.

Namjere amandmana koji su se pojavili od strane HDZ na vladi su očigledno čista avantura, tempirana pogrešno i imala je  lošu namjeru čime su postali direktno odgovorni za scenarij prekida Skupštine.

Još jednom podsjećamo i SDA i HDZ da je privreda na koljenima, a radnici svaki dan ostaju bez posla, te im je dužnost da se odgovornije ponasaju, efikasnije dogovaraju i zavržavaju obaveze koje su nužne  da što prije aktiviramo pomoć ekonomiji.

Građani koji Vas plaćaju, jednostavno više nemaju vremena, a ni živaca za igre prijestolja koje kod Vas gledaju zadnjih 25 godina.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu