Općina Centar Sarajevo

50.000 KM za poboljšanje uvjeta u Osnovnim školama

Od ukupnog iznosa 12.000 KM pripalo je Osnovnoj školi ”Hasan Kaimija” za popravku staklenih prizmi na krovu tog objekta

Slika

Općina Centar Sarajevo niz godina izdvaja znatna finansijska sredstva za unapređenje obrazovnog sistema i poboljšanje uvjeta boravka djece i nastavnog osoblja u osnovnim školama na području te općine.

U saopćenju za javnost Općine Centar navodi se da je u ovogodišnjem općinskom budžetu izdvojeno 50.000 KM za tu svrhu. Od ukupnog iznosa 12.000 KM pripalo je Osnovnoj školi ”Hasan Kaimija” za popravku staklenih prizmi na krovu tog objekta.

Po 8.000 KM dodijeljeno je osnovnim školama ”Safvet-beg Bašagić” (za sanaciju sale za tjelesni odgoj), ”Vladislav Skarić” (za sanitarne prostorije) i ”Nafija Sarajlić” (za rekonstrukciju stepeništa na ulazu u školsko dvorište i asfaltiranje dijela dvorišta).

Po 5.000 KM dodijeljeno je osnovnim školama ”Isak Samokovlija” i ”Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak” za sanaciju toaleta. Iznos od 4.000 KM dobila je Osnovna škola ”Hasan Kikić” za zamjenu dijela dotrajale stolarije na objektu te škole.

– Prilikom utvrđivanja visine doniranih iznosa školama, s ciljem da osnovci pohađaju nastavu i postižu što bolje rezultate u savremeno opremljenim i uređenim školskim objektima, vodilo se računa o ukupnom broju učenika, ranijim općinskim donacijama, kao i hitnosti u rješavanju problema – navode iz Općine Centar Sarajevo.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.