Prlić: Zakone treba provoditi bez obzira na ime, prezime ili političku funkciju čovjeka

Obrazovanje je najvažniji segment borbe protiv korupcije, jedan od zaključaka tribine “Pozicija antikorupcije u programima rada omladinskih organizacija političkih partija: Šta mladi mogu učiniti za mlade”, održane u Mostaru.
Tribinu je organizovao Centar za razvoj omladinskog aktivizma (CROA), a slab odziv, posebno mladih ljudi, može biti indikativan.

Lana Prlić, potpredsjednica SDP-a BiH, kazala je da korpucija “žulja” mlade ljude, ali da samo šesnaest posto njih misli da se nešto može promijeniti.

“Korupcija je kod nas postala kultura društva u kojem se nalazimo, a prožima se kroz sve pore političkog sistema. Dobar smo mi narod, ali nam ne valja sistem, zakone treba provoditi bez obzira na ime, prezime ili političku funkciju čovjeka. Frustracije stvara činjenica da postoje oni koje niti jedan zakon ne može dodirnuti”, kazala je Prlić.

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.