Općina Centar Sarajevo

40.000 KM Općoj bolnici „Prim. dr. Abdulah Nakaš“

Načelnik Bećirević objasnio je da je ova saradnja postojala i ranije. Naime, Općina Centar svake godine odvoji određeni iznos sredstava za ono što je najpotrebnije ovoj bolnici

Slika

– Načelnik Općine Centar Sarajevo Dževad Bećirević i direktorica Opće bolnice „Prim. dr. Abdulah Nakaš“ Sebija Izetbegović potpisali su danas protokol o realizaciji granta u iznosu od 40.000 KM koji će Opća bolnica iskoristiti za nabavku neophodne opreme.

Ova sredstva su bila planirana budžetom Općine Centar za ovu godinu.

Na svečanosti u Općoj bolnici, direktorica Sebija Izetbegović zahvalila je načelniku Općine Centar Bećireviću.

– Opća bolnica će potpisivanjem ovog ugovora ući u projekt saradnje s Općinom Centar u vrijednosti od 40.000 KM, koje Općina Centar, posredstvom načelnika Dževada Bećirevića donira Općoj bolnici i mi ćemo u toj vrijednosti nabaviti opremu za hirurško odjeljenje – rekla je Izetbegović.

Načelnik Bećirević objasnio je da je ova saradnja postojala i ranije. Naime, Općina Centar svake godine odvoji određeni iznos sredstava za ono što je najpotrebnije ovoj bolnici.

– Već smo opremili kompletno odjeljenje patologije, porodilište, itd. Ove godine je bio potreban hirurški materijal i mi ovaj iznos od 40.000 KM poklanjamo našim građanima pacijentima, a ne bolnici. Na taj način bolnica može pružiti uslugu pacijentima da ne bi išli da se liječe vani, jer znamo da je liječenje tamo jako skupo – navodi Bećirević i dodaje da se ulaganjem u zdravstvene ustanove u BiH može izbjeći liječenje u inostranstvu.

– Siguran sam da naši doktori mogu uraditi bilo koju operaciju ako imaju potrebna sredstva i instrumente. Mi svake godine poklanjamo aparate ili novčana sredstva za njihov redovan rad, ne samo ovoj bolnici već i Kliničkom centru – objasnio je on. 

Na pitanje novinara koliko Općoj bolnici znači ova donacija koju svake godine daje Općina Centar i koliko to pomaže u svakodnevnom radu bolnice, Izetbegović je odgovorila da je s obzirom na tešku ekonomsku situaciju svaka vrsta pomoći dobrodošla.

– Kao što je rekao načelnik Bećirević, Općina Centar svake godine donira 40.000 KM, ne nama već našim pacijentima, i to je ono o čemu mi nastojimo da obavijestimo opću populaciju – rekla je ona i dodala da bolnice, klinički kapaciteti te domovi zdravlja služe da pruže neophodne usluge građanima pacijentima.

 – Mi smo ovdje da pomognemo građanstvu i pacijentima i zbog toga ova pomoć znači mnogo jer ćemo uspjeti da kupimo potrebne instrumente i potrošni materijal za operacioni blok – istaknula je Izetbegović.

Poručila  je da ono što opća populacija treba da shvati jest da su bolnice uslužna djelatnost i da svi oni koji ulože u zdravstvo ustvari ulažu u zdravlje opće populacije.

– To je novac koji mi ulažemo u bolji ambijent i bolje uslove za liječenje zdravlja pacijenata – zaključila je Izetbegović u izjavi za novinare.

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.