OO SDP BiH Tešanj

25. novembar-Dan državnosti Bosne i Hercegovine

Ove godine se obilježava 73. godišnjica Prvog zasjedanja Zemaljskog antifašističkog vijeća narodnog oslobođenja Bosne i Hercegovine, značajnog datuma istorije naroda Bosne i Hercegovine, posebno danas, kad se retrogadne snage prežu u negiranju tekovina Narodnoslobodilačkog rata i državno-pravnog uređenja Države.

Na političkoj sceni su jake snage koje rade na razgradnji i Društva i Države.

Zato, neka nas 25. novembar-Dan državnosti Bosne i Hercegovine, opominje na Zavnobihovske i Avnojevske odluke i njihov značaj i za današnju opstojnost Bosne i Hercegovine, koje su djelo svih naših bh naroda u antifašističkom otporu i priznate od relevantnih međunarodnih institucija.

Svim građankama i građanima, u ime OO SDP BiH Tešanj, čestitamo Dan državnosti, 25. novembar, sa željom da Bosna i Hercegovina bude Domovina svih njenih građana, kako je to odlučeno na ZAVNOBIH-u.