Predstavljanje kandidata za vijećnike i kandidata za načelnike

Nesposobna vlast u Sanskom Mostu mora biti smijenjena

Skupom u Sanskom Mostu, na kome su predstavljeni kandidati Socijaldemokratske partije BiH, te nezavisni kandidat za načelnika Enes Eminić, zvanično je započela predizborna kampanja u ovom krajiškom gradu.

Okupljenim građanima, članovima i simpatizerima SDP BiH, na skupu je poslana jasna poruka da Sanski Most, nakon 20 godina vladavine SDA, mora dobiti novu vlast i novog načelnika – Enesa Eminića.

Prema riječima Hajrudina Jakupovića, predsjednika Kluba vijećnika SDP BiH u Općinskom vijeću Sanski Most, došlo je vrijeme da se nesposobna općinska vlast, napokon, smijeni.

„Nakupljeni problemi ove općine se ne rješavaju godinama, a to se direktno reflektuje na kvalitet života građana. Imamo konkretna rješenja, koja su neke stranke već počele prepisivati od nas, te ih želimo što prije konkretizirati. Mi to možemo, zajedno sa budućim načelnikom Enesom Eminićem“, naveo je Jakupović.

sanskimost4

Almin Hopovac, nosilac liste SDP BiH za OV Sanski Most, smatra da su ovogodišnji izbori u Sanskom Mostu drugačiji od svih dosadašnjih.

„Drugačiji su jer, po prvi put, opozicija u ovom gradu izlazi ujedinjena sa jednim kandidatom za načelnika. To je dokaz da želimo raditi za dobrobit građana. Imamo odličan lokalni izborni program, sa posebnim akcentom na zapošljavanje, kako bi spriječili masovan odlazak mladih iz naše općine“, dodao je Hopovac.

Politički direktor SDP BiH Damir Mašić se osvrnuo na aktuelnu političku situaciju u našoj zemlji, posebno na nespobnu vlast na svim nivoima, koju čine stranke vladajuće koalicije.

„Namjerno se dižu tenzije pred izbore, kako bi se strahom natjeralo građane da zaborave na svoje svakodnevne probleme. Podjelama preduzeća, bolnica i škola žele podijeliti sve što sada nisu mogli, kako bi i dalje mogli neometano pljačkati građane“, rekao je Mašić.

sanskimost1

Enes Eminić, nezavisni kandidat za načelnika ove općine, smatra da je zajedništvo opozicionih stranaka na ovim izborima recept za uspjeh.

„Politička kasta u vidu SDA i njenih satelita 20 godina vlada ovom općinom. Za to vrijeme, građanima je sve gore i gore. Sanski Most je u tom periodu u potpuno uništen, jer je nakon rata imao 10.000 zaposlenih, dok je sada taj broj značajno manji. Bitniji su im lični interesi, nego interesi građana i njihovih porodica. Vrijeme je da se takvoj politici odupremo“, smatra Eminić.

Predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić je naveo da je okupljanje stranaka lijeve orijentacije način na koji će nacionalističke stranke, polako, ali sigurno, početi gubiti svoje pozicije.

„Ovo je prvi put da u Sanskom Mostu imamo samo dva kandidata, onih na vlasti i zajedničkog kandidata opozicije. To je jedinstvena prilika da građani izaberu Enesa Eminića, jer je sigurno da će on biti načelnik za sve građane. Moramo se oduprijeti politici prevara i laži, koja nas svakodnevno unazađuje, bilo na lokalnom ili državnom nivou. Imate istorijsku šansu i iskoristite je“, zaključio je Nikšić.

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.