Prekinuto djetinjstvo četiri djevojčice

24. godišnjica stradanja prvih žrtava rata grada Bihaća

U nedjelju, 19.6.2016. Forum mladih Gradske organizacije SDP BiH Bihać zajedno sa familijama poginulih obilježio 24. godišnjicu stradanja prvih žrtava rata grada Bihaća. Kao i svake godine na isti dan FOM GO SDP BiH Bihaća se prisjeća tragedije koja se desila prije dvadeset i četiri godine.
Tog nesretnog 19.06.1992. granata četničkih zlotvora zauvijek je prekinula igru četiri djevojčice iz bihaćkog naselja Midžića mahala, a trinaest djece je ranila.
Ruka četničkih zlotvora zauvijek je zaustavila igru djevojčica Azre Kurjaković, Mirele Zjakić, Sabine Zjakić i Maide Hošić.
Ispred spomen ploče djevojčicama okupile se porodice, prijatelji i komšije, te položili cvijeće i sa džematskim efendijom proučili Fatihu.
Neka je vječni rahmet njihovim dušama.

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.