Reakcija

KO SDP BiH Sarajevo i OO SDP Novo Sarajevo osuđuje palež Hrama Preobraženja Gospodnjeg

Kantonalni odbor SDP BiH Sarajevo te SDP-ovci i SDP-ovke Novog Sarajeva pridružuju se osudama paleža u pomoćnoj zgradi Hrama Preobraženja Gospodnjeg u Novom Sarajevu. Pravovremene reakcije nadležnih organa, te dostojanstvene reakcije vjerskih službenika Hrama Preobraženja Gospodnjeg, pravi su garant da sramotni incidenti ovog karaktera neće narušiti zajednički život na području Novog Sarajeva i Sarajeva.

Na žalost, ovo je samo jedna od neželjenih situacija koja govori u prilog potrebe za uspostavljanjem Foruma sigurnosti građana i građanki Novog Sarajeva, što je inicijativa za koju se zalaže novosarajevski SDP, a koju Općinsko vijeće u prethodnom periodu nije željelo razmatrati. Ovom prilikom izražavamo iskrenu nadu da će Općinsko vijeće, nakon ovogodišnjih Lokalnih izbora, u novom sazivu biti spremno da uspostavi ovaj mehanizam i omogući aktivno učešće građana u rješavanju sigurnosnih problema na području Novog Sarajeva.