Ivo Komšić

Grad Sarajevo sa 80.000 KM podržao vjerske zajednice i crkve

Gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić danas je u Gradskoj upravi potpisao ugovore o realizaciji odobrenih sredstava iz Budžeta Grada Sarajeva za ovu godinu s predstavnicima vjerskih zajednica i crkava – Islamske vjerske zajednice i Jevrejske opštine, te Katoličke i Pravoslavne crkve.

Grad Sarajevo izdvojio je ukupno 80.000 KM za potrebe vjerskih zajednica i crkava koje djeluju na području grada. Tim sredstvima Grad će finansijski podržati sanaciju, zaštitu i restauraciju vjerskih objekata, kao i projekte i aktivnosti vjerskih zajednica i crkava iz oblasti obrazovanja, zdravstva, kulture, karitativnih djelatnosti…

– Sarajevo kao glavni grad BiH i grad koji baštini bogatu tradiciju četiri konfesije ima posebnu obavezu da pomogne rad i djelovanje vjerskih zajednica i crkava – naglasio je gradonačelnik Komšić.
Grad će i ubuduće u okviru mogućnosti nastaviti da pomaže vjerske zajednice i crkve.

– Predstavnici vjerskih zajednica i crkava zahvalili su, nakon potpisivanja ugovora, Gradu Sarajevu za ukazanu pažnju i podršku, naglašavajući uvjerenje da će ta saradnja biti nastavljena – saopćeno je iz Gradske uprave.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.