Odgovor delegata u Domu naroda FBiH premijeru FBiH

Žuljević: Novaliću Vi ste politička sramota ove države i vrijeme je da odete

Povodom niza izrečenih konstrukcija u medijima prema Socijaldemokratskoj partiji BiH od strane premijera Federacije BiH Fadila Novalića, delegat SDP BiH u Domu naroda Parlamenta FBiH Aner Žuljević je premijeru Novaliću poručio da je za ovako loše stanje upravo najodgovorniji on i stranka iz koje dolazi.

„Stvarno ne znam do kada ćete sve nas građane smatrati idiotima kojima bez ikakvih sankcija možete nastaviti prodavati vaše laži i ublehe.

U više navrata ste u posljednje vrijeme, po sistemu plaćenog oglasa, izrekli gomilu laži o svemu i svačemu, te teških i neutemeljenih kvalifikacija o montiranju afera i optužnica, pominjući i mene lično, kao i Socijaldemokratsku partiju BiH, kojoj pripadam.

Vas svako malo uhvate u nečasnim radnjama i onda je izmišljanje neistina o drugima za takve kao što ste Vi jedini izlaz. Na sreću, Vi ćete uskoro biti smijenjeni, što će predstavljati dekontaminaciju javnog prostora.

Iskreno se nadam da nam se nikada neće ponoviti takva sramota na mjestu premijera, koja gladnim i iscrpljenim građanima poručuje kako je život „lopta šarena“, koja mladim „objašnjava“ da oni ovu zemlju napuštaju iako imaju posao, koja govori o nevidljivim autoputevima, rastrošnim građanima, koja tvrdi da su akcize „zrak za nova pluća“ i gomilu drugih budalaština koju ste izgovorili u ovom mandatu.

Vašu sklonost da optužite druge za kojekakve konstrukcije leži u činjenici da dolazite iz stranke gdje je prisutna navika da se montiraju optužnice i afere putem podobnih novinara, policajaca i tužilaca.

Vi ste politička sramota i svoje stranke, Federacije BiH i države u cjelini.

Upitajte se po čemu će Vas pamtiti za koji mjesec kada budete smijenjeni? Ništa uradili niste. Koji su vaši uspjesi, šta ste radili? Dobili novac od MMF-a, da bi tri puta zanavljali vozni park Vlade i kupovali zgradurine po FBiH?

Vi ste onaj koji je bezozbrazno obavijestio javnost kako roditeljsku kuću trebamo finansirati donatorskim telefonom. Vi ste onaj koji je i vlastito dijete doveo u poziciju da se stidi jer je “imalac dokumentacije” ili “jedina u Sarajevu”.

Vi ste, premijeru, najviše odgovorni zašto nemamo institucije koje trebaju da utvrđuju ko je kriminalac, jer ste blokirali implementaciju Zakona o suzbijanju i borbi protiv korupcije FBiH. Vi ste čovjek koji je od radnika napravio robove. Vi ste čovjek koji je objašnjavao da je minimalna plata od 406 KM društveno opasna.

Nastavili ste preko Zakona o PiO, praveći od radničke sirotinje penzionersku sirotinju, a današnjim penzionerima ubili svaku nadu da im može biti bolje.

O vašim “sabranim djelima” stranice bi se mogle ispisati, ali zaključak bi na kraju opet bio isti – vi ste jedan obični manipulator kakvog ova država još nije imala, a nije baš da raznih probisvjeta nije bilo u politici.
Da imalo obraza imate dali bi ostavku prije nego budete smijenjeni, a ne sanjali još jedan mandat.

Sram da vas bude!“, navodi Žuljević.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.