SDP BiH uputio Zahtjev za održavanje hitne sjednice povodom izgradnje vodovoda u Visokom

Zubić: Laž je da sam protiv Projekta vodovod Visoko

U cilju pravilnog informisanja građana Visokog, a zbog kontinuranog i nekorektnog izvještavanja RTV Visoko i neosnovanih optužbi na račun SDP-a i mog imena kada je u pitanju podrška projektu vodosnabdijevanja, dajem sljedeće objašnjenje:

Nakon sjednice Federalnog parlamenta koja je održana 25.7. 2017.godine kada je od strane Premijera Federacije gospodina Novalića, povućena Odluka o prihvatanju zaduženja po Ugovoru o zajmu za realizaciju projekta vodovod Visoko, RTV Visoko u saradnji s načelnicom je ispolitizirala novonastalu situaciju, direktno prozivajući SDP a posebno mene kao krivca neusvajanja pomenute odluke, iako su znali da je to neistina. Jako sam povrijeđena što novinari RTV VIsoko nisu tražili moju izjavu, nego su moje mišljenje o tačci tražili od osam predstavnika svih Klubova u Parlamentu Fedracije. Iako su oni svi jasno kazali da bi SDP kao i Jasmina Zubić dali podršku za donošenje Odluke za projekat vode.

Ppolitizacija se nastavlja i nakon ove, posljednje sjednice koja; nažalost, nije održana zbog neusvajanja dnevnog reda. Koalicija SDA -SBB je u potpunom kolapsu, jer su poslanici SBB bili prisutni ali se nisu izjašnjavali. Tačno je da poslanici SDP-a i DF-a nisu podržali dnevni red sjednice, jer njihovi prijedlozi nisu uvršteni u dnevni red sjednice, ali to ne znači da bismo bili protiv Odluke o zaduženju za vodovod. Jedan od prijedloga Kluba SDP-a za uvrštavanje na dnevni red sjednice, između ostalog, je bio razmatranje situacije u Kliničkom centru koji nije podržan.

Nakon što nije usvojen dnevni red sjednice, predložila sam predsjedniku Kluba SDP da prikupimo potpise 20 poslanika i u skladu sa članom 98. Poslovnika uputimo Zahtjev za održavanje hitne sjednice PDP Federacije BiH sa samo jednom tačkom dnevnog reda: Prijedlog Odluke o prihvatanju zaduženja po Ugovoru o zajmu između BiH i Evropske banke za obnovu i razvoj za realizaciju Projekta vodovod Visoko, što je prihvaćeno i od Kluba DF-a.

Zahtjev za hitnu sjednicu je predat na pisarnici danas sa 23 potpisa a Predsjedavajući Predstavničkog doma je dužan sazvati sjednicu u roku 14 dana. Nadam da će ova tačka konačno dobiti podršku svih poslanika, a u interesu građana Visokog.

Pozivam novinare RtV Visoko da ubuduće ne politiziraju ovakve situacije, već da me lično kontaktiraju i dobiju potpune i tačne informacije, jer građani zaslužuju da budu pravilno informisani o aktivnostima svih nas kojima su ukazali povjerenje i koji djelujemo na bilo kom nivou vlasti u njihovom najboljem interesu. Posebno sto je RTV Visoko javni servis svih građana a ne jedne političke opcije koja je trenutno na vlasti.

Zastupnica PDP FED BiH
Jasmina Zubić


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu