Dositej Perić za N1

Značanije nam je novih 700 članova u SDP-u, nego odlazak osam članova koji su bili eksponentni SDA

O aktuelnim političkim temama i dešavanjima unutar stranke za Novi dan govorio je Dositej Perić, potpredsjednik Glavnog odbora SDP BiH.

Na početku gostovanja govorio je o slučaju Envera Zornića, kadra SDP-a, koji je na mjesto direktora Toplana u Sarajevu imenovan iako ima presudu za zločine u ratu.

“Do mene je informacija o Zorniću došla iz medija. Vjerujem da većina članova SDP-a nije bila informisana i šta se tu dešavalo. To je veliki propust osnovne organizacije u Kantonu Sarajevo, SDP-a Kantona Sarajevo i predsjednika Damira Mašića. Naknadno smo saznali i dobili smo informacije da su postojale neke indicije da je bilo upozorenja od naših članova, ali dalje su naši drugovi odlučili i išli u tome pravcu da su se oglušili na te indicije i nisu provjerili vjerodostojnost informacija”, kazao je.

Govorio je i o dešavanjima u Tuzlanskom kantonu i isključenju članova.

“Oni su najavljivali da će to da bude osipanje hiljadama i hiljadama članova, međutim desilo se da su samo da su iz SDP-a otišli, da budem precizan isključeni, eksponenti politike SDA koji su pokušali kroz organe SDP-a da naprave takav pritisak i da izlobiraju da SDP ide u vlast sa etnonacionalnim partijama što je SDP sa gnušanjem odbio na svim nivoima u BiH. To su bili eksponentni SDA poltike”, naveo je.

Kako je kazao, gradska organizacija SDP-a u Banjaluci broji preko 700 članova.

“Značanije nam je novih 700 članova u SDP-u, nego osam članova koji su bili eksponentni SDA”.

Govoreći o situaciji u kojoj se našlo nekoliko turskih državljana nakon što su nadležne institucija u BiH odlučile da im ne produže boravišne dozvole, a sve nakon zahtjeva Turske gdje ih optužuju da su povezani sa pokretom FETO.

“Želim da vam napomenem da dolazim iz SDP-a BiH, a ne iz SDA. Ovo pitanje treba da uputite centrali SDA i direktno Bakiru Izetbegoviću. Ovo nije prvi slučaj u BiH da se mi zarad svojih ličnih interesa dodvoravamo nekom drugom. Određeni lideri političkih organizacija idu na naknadnu pamet u Zagreb i Beograd, tako da Bakir apsolutno nije drugačiji u odnosu na njih”, kazao je on.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu