Odluka Glavnog odbora

Zlatko Lagumdžija, Ivo Komšić, Miro Lazović, Emir Zlatar, Hakija Meholjić, Meliha Lekić, Zoran Mikulić i Rusmir Mesihović više nisu članovi SDP BiH

Zlatko Lagumdžija, Ivo Komšić, Miro Lazović, Emir Zlatar, Hakija Meholjić, Meliha Lekić, Zoran Mikulić i Rusmir Mesihović danas su odlukom Glavnog odbora Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine isključeni iz partije.

Za ovu odluku glasalo je 67 članova GO, 10 ih je bilo protiv, a dva su bila suzdržana. To znači da je 85 posto prisutnih članova Glavnog odbora glasalo za njihovo isključenje.

Zlatko Lagumdžija, Ivo Komšić, Miro Lazović, Emir Zlatar, Hakija Meholjić, Meliha Lekić su iz partije isključeni zbog povezanosti sa novim politčkim subjektom – PSD – Pokretu Socijalne pravde i demokratije.

Rusmir Mesihović i Zoran Mikulić su isključeni zbog toga što su savjetnici člana Predsjedništva BiH, koji dolazi iz druge političke stranke.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu