KO SDP SBK

Žene sa područja SBK unutar SDP BiH uvijek su imale izuzetno značajnu ulogu

U prostorijama Kantonalne organizacije SDP BiH Srednjobosanskog kantona/Kantona Središnja Bosna u Travniku održan je radni sastanak Koordinacionog odbora Foruma žena SDP BiH SBK/KSB na kom se razgovaralo o stanju u Bosni i Hercegovini i Srednjobosanskom kantonu, položaju žena u društvu, ali i o položaju žena unutar SDP BiH i pripremama za predstojeće Lokalne izbore 2020.godine.

Na ovom sastanku za Koordinatioricu Foruma žena izabrana je Anita Markanović koja će u narednom periodu uskladiti buduće aktivnosti Foruma žena sa aktivnostima KO SDP BiH SBK/KSB, a posebno će raditi na organizacionom jačanju Foruma žena.

“Žene sa područja SBK/KSB unutar SDP BiH uvijek su imale izuzetno značajnu ulogu i od njih se očekivalo mnogo, i u skladu s tim, nalaze se i na visokim unutarpartijskim funkcijama. Trenutno, naše drugarice Ljubinka Atanasijević i Mira Grgić su članice Predsjedništva SDP BiH, a pored toga što su izabrane u Parlament FBiH, Dom naroda FBiH, tu je i Željka Bošnjak, koja je izabrana u Skupštinu SBK. Ove naše drugarice su uvijek bile naša podrška i motivacija da pokažemo kako i žene u politici mogu mnogo i kako je SDP BiH partija u kojoj se ženama daje prilika jednako kao i muškarcima.“ – istakla je na kraju novoizabrana Kooridinatorica Foruma žena SDP BiH SBK/KSB, Anita Markanović.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu