Željka Bošnjak pokrenula inicijativu za nabavku RTG aparata za Dom zdravlja u Busovači

Željka Bošnjak, zastupnica SDP BiH u Skupštini SBK/KSB, pravi je primjer borbe za rješavanje stvarnih problema građana i jedna je od najaktivnijih zastupnica u Skupštini.

Prepoznavajući problem koji imaju građani Općine Busovača koji koriste usluge Javne ustanove Dom zdravlja Busovača, a koji su uskraćeni za usluge dijagnostičkih pregleda i koji zbog istih moraju ići u druge gradove izlažući se dodatnim i nepotrebnim troškovima, pokrenula je inicijativu za nabavku RTG aparata za Dom zdravlja u Busovači. Nabavka ovog aparata znatno bi podigla kvalitetu usluga u ovom Domu zdravlja, te bi se time olakšalo i pojeftinilo liječenja građana Busovače.

„Borba za prava običnih građana i rješavanje njihovih svakodnevnih problema trebala bi biti suštinska svrha svakog zastupnika u Saboru Kantona Središnja Bosna. Vjerujem da će ova moja inicijativa koju sam podnijela na 7.sjednici Sabora naći punu podršku svih mojih kolega zastupnika u Saboru i nadležnog Ministarstva zdravstva KSB, tako da će se kupovina RTG aparata za Dom zdravlja u Busovači naći na narednom rebalansu budžeta ili barem u budžetu za 2020.godinu.“ – istakla je Željka Bošnjak, zastupnica SDP BiH u Skupštini SBK/KSB.