Željka Bošnjak pokrenula inicijativu za nabavku RTG aparata za Dom zdravlja u Busovači

Željka Bošnjak, zastupnica SDP BiH u Skupštini SBK/KSB, pravi je primjer borbe za rješavanje stvarnih problema građana i jedna je od najaktivnijih zastupnica u Skupštini.

Prepoznavajući problem koji imaju građani Općine Busovača koji koriste usluge Javne ustanove Dom zdravlja Busovača, a koji su uskraćeni za usluge dijagnostičkih pregleda i koji zbog istih moraju ići u druge gradove izlažući se dodatnim i nepotrebnim troškovima, pokrenula je inicijativu za nabavku RTG aparata za Dom zdravlja u Busovači. Nabavka ovog aparata znatno bi podigla kvalitetu usluga u ovom Domu zdravlja, te bi se time olakšalo i pojeftinilo liječenja građana Busovače.

„Borba za prava običnih građana i rješavanje njihovih svakodnevnih problema trebala bi biti suštinska svrha svakog zastupnika u Saboru Kantona Središnja Bosna. Vjerujem da će ova moja inicijativa koju sam podnijela na 7.sjednici Sabora naći punu podršku svih mojih kolega zastupnika u Saboru i nadležnog Ministarstva zdravstva KSB, tako da će se kupovina RTG aparata za Dom zdravlja u Busovači naći na narednom rebalansu budžeta ili barem u budžetu za 2020.godinu.“ – istakla je Željka Bošnjak, zastupnica SDP BiH u Skupštini SBK/KSB.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu