Nermin Nikšić

Želimo da omogućimo građanima BiH da izaberu najbolji sastav državnog Predsjedništva

Predsjednik Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić kazao je da je mogućnost da ljevica u BiH za predstojeće izbore kandiduje tri kandidata za člana Predsjedništva BiH.

On je potvrdio da je Željko Komšić legitimni kandidat ljevice za člana Predsjedništva iz reda hrvatskog naroda.

”Razgovaramo, tražimo najbolje rješene, ja još uvijek mislim da bi moglo doći do dogovora da imam sva tri kanadata za člana Predsjedništva BiH i da na taj način pokažemo da zaista želimo biti ujedinjena ljevica cijele Bosne i Hercegovine, da želimo graditi Bosne i Hercegovine na principima ZAVNOBiH-a i da pokažemo kako nam je stalo do toga da omogućimo građanima Bosne i Hercegovine da izaberu najbolji sastav Predsjedništva”, rekao je Nikšić za N1.

Kako je naglasio u razgovoru za N1, ne želi gubiti vrijeme na komentarisanje izjava Dragana Čovića već da se želi skoncentrisati na rješavanje stvari koje jesu, kako je rekao, životni problemi.

”Svakako, legitimni kandidat ljevice, jedan od legitimnih kandidata, da uz dodatne razgovore i želju da ponudimo nešto novo BiH, da ovo ne pretvorimo sad u ono u šta bi se moglo pretvoriti kao reakcija na izjave gospodina Čovića, ucjene i prijetnje. Želim da govorim o onim stvarima koje jesu životni problemi, a ne da tražimo teme na kojima ćemo se dijeliti, svađati, gledati kako ćemo jedni druge uvrijediti i stvoriti veći razdor”, rekao je Nikšić i zaključio:

”Ne postoji nikakav scenariji koji je u skladu s Ustavom i pravnim sistemom, ne mogu da prihvatim da u BiH još uvijek postoje političke snage koje nastupaju s pozicije da žele izmjene izbornog zakonodavastva koje će njima garantovati da budu vlast. Građani treba da ocjenjuju program, šta je što obećavaju da će učiniti, a ne prema tome kako se neko zove”, dodao je on uz napomenu da je ”uvjeren” da će ljevica imati kandidate za sva tri člana Predsjedništva BiH.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu