Potpredsjednik Glavnog odbora SDP BiH

Zekerijah Osmić

Rođen u Brčkom 1956. godine, gdje je završio osnovnu, srednju školu i Ekonomski fakultet. Od 2014. godine obavlja potpredsjedničku funkciju u Socijaldemokratskoj partiji BiH.
Od 1976. godine radio je kao nastavnik matematike i fizike, a poslije je kao diplomirani ekonomista bio direktor Omladinske zadruge i Doma mladih u Brčkom.

Od 1988. do 1992. godine bavio se privatnim preduzetništvom. Od 1992. do 1996. godine bio je šef logističkog centra Vlade Brčko-Rahić. Od 1996. do 1998. godine obavljao je dužnosti sekretara za privredu i pomoćnika načelnika za privredu i finansije Vlade Brčko-Rahić.

Od 1998. do 2006. godine u tri mandata bio je poslanik Socijaldemokratske partije BiH u Narodnoj skupštini RS-a. Godine 2006. bio je savjetnik gradonačelnika Brčko distrikta BIH za privredu i finansije, a obavljao je i dužnost Šefa odjeljenja za javni registar u Vladi Brčko distrikta.
Od 2008. do 2012. godine bio je Šef Odjeljenja za javni registar u Vladi Brčko distrikta.
U periodu od jula 2012. do marta 2015. godine je obaljao funkciju ministara odbrane Bosne i Hercegovine.
Oženjen je i otac troje djece.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu