Zekerijah Osmić nije dobio pozivnicu na svečanu akademiju povodom obilježavanja 18. godišnjice Brčko distrikta Bosne i Hercegovine

Zekerijah Osmić nije dobio pozivnicu za prisustvo na svečanoj akademiji povodom obilježavanja 18. godišnjice Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, na šta gradonačelnik Siniša Milić nije imao komentar, dok je predsjednik brčanske Skupštine izrazio žaljenje, prenosi Otisak.ba.

Osmić, koji je bio nosilac nekoliko političkih funkcija, najistaknutija ministar odbrane Bosne i Hercegovine, u petak je javnosti uputio pismo koje Otisak prenosi u cjelosti:

Poštovani gradonačelniče, dogradonačelniče i predsjedniče Skupštine Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, sretan Vam Dan Brčko distrikta Bosne i Hercegovine.
Već dugo razmišljam da Vam napišem ovo pismo. A evo zašto? Obrazložit ću.

Sa velikim brojem čestitih i poštenih ljudi, zalagao sam se da konačno rješenje za grad Brčko bude što pravednije i poštenije.

Pored ostalog, bio sam učesnik arbitražnog zasjedanja u Beču nakon kojeg je donešena Konačna arbitražna odluka za Brčko.

Sa hrabrim i odvažnim ljudima dolazio sam u vojnim vozilima na skupštinska zasjedanja.

Od 1998. godine kao poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske borio sam se za ravnopravnost svih naroda i građana u Bosni i Hercegovini i stvaranju povjerenja i suživota u Brčko distriktu Bosne i Hercegovine.

Među prvima, sa porodicom bio sam povratnik u svoj rodni grad. Obavljao sam dužnost savjetnika gradonačelnika za privredu i finansije i bio sam član Vlade Brčko distrikta Bosne i Hercegovine.

Obavljao sam dužnost ministra odbrane Bosne i Hercegovine.

Poštovani, Gradonačelniče, Dogradonačelniče i Predsjedniče Skupštine Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, zašto Vas sve ovo pitam?

Kako je moguće i koji su razlozi da ja od vas nikada još nisam dobio pozivnicu za prisustvo svečanoj sjednici povodom obilježavanja Dana Brčko distrikta Bosne i Hercegovine.

Pretpostavljam da vam se ne dopada moje antifašističko porijeklo, ili je u pitanju nešto drugo što ja ne znam?

Vama su očigledno bitnija Vaša “pravila”: obilježavanje neustavnog Dana Republike Srpske, otvoreno podržavanje ratnih zločinaca, ukidanje iz naziva naseljenih mjesta prefiks “bosanski”, drastično narušavate multietničnost Brčko distrikta Bosne i Hercegovine i pravite nove podjele.

P. S.

Do Vaše pozivnice nije mi ni najmanje stalo. Ovo pismo sam napisao u ime svih onih učesnika koji su učestvovali u izgradnji i stvaranju Brčko distrikta Bosne i Hercegovine čija ste temeljna načela izdali.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.