Aner Žuljević za portal Klix

Zbog svađe SDA i HDZ-a još nema aktivne mjere pomoći za ekonomiju Hercegovine

Zastupnik SDP-a Aner Žuljević kaže kako je trenutno stanje u HNK pokazatelj neodgovornih vodećih političara, te napominje kako su se SDA i HDZ prvo svađali oko kontrole civilne zaštite, a sad i oko toga ko će i kako dijeliti javni novac.

„Danas ćemo zatražiti pojedinačno podršku od svih zastupnika bez obzira na stranku da nam se pridruže potpisom na zahtjev, pa ćemo vidjeti hoće li odlučiti savjest ili stranačka disciplina.
Činjenica je da svaki dan odlaganja usvajanja budžeta mi komplikujemo i ekonomsku i socijalnu sliku kantona“, kazao je Žuljević za Klix.ba.

On ističe da je to jedini raspoloživi mehanizam koji za sada može primjeniti.

Još jednom podsjećamo i SDA i HDZ da je privreda na koljenima, a radnici svaki dan ostaju bez posla i da im je dužnost da se odgovornije ponašaju, efikasnije dogovaraju i završavaju obaveze koje su nužne da sto prije aktiviramo pomoć ekonomiji.

U ovoj kriznoj situaciji mi trebamo ozbiljne političare koji će svojom odgovornošću kroz brze odluke, bez sukoba i s jednostavnim planovima transparentnog utroška novca pokazati da su dorasli momentu u kojem smo se našli.

Građani jednostavno vise nemaju vremena, a ni živaca za igre prijestolja koje gledaju zadnjih 25 godina“, kaže Žuljević


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu