Malik Garibija

Zbog SDA, DF-a i SBB-a u pitanju 27 000 socijalnih korisnika

Ministar rada, socijalne politike, izbjeglih i raseljenih osoba KS Malik Garibija povodom današnjeg izbjegavanja zastupnika SDA, SBB-a i DF-a da se pojave na sjednici Skupština Kantona Sarajevo kazao je da su u pitanju 27.000 socijalnih korisnika.

Civilne žrtve rata su najugroženije, nemaju naknada i neće ih imati dok se ne donese odluka o privremenom finansiranju. To je oko 3.500 ljudi, dakle ovo je pravno nasilje i silovanje procedura. Postoje procedure koje se moraju postovati. Dakle pravno i političko nasilje nad građanima KS i imamo žrtve”, kazao je Garibija.

Dodao je da ukoliko im nije bitno da se usvoji ova odluka, onda “oni iskorištavaju građane”.

“Uraditi ćemo sve što možemo, ali nećemo pristati na uslovljavanje. I nećemo kršiti zakon”, naglasio je Garibija.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu