Zbog pritiska Denisa Bećirovića, Dragan Čović sazvao sjednicu državnog Doma naroda

Danas je održana 13. sjednica Kolegija Doma naroda PSBiH, koju je sazvao predsjedavajući Doma Dragan Čović.

Na sjednici Kolegija Doma postignuta je saglasnost da se redovna 6. sjednica Doma naroda održi 28. maja 2020. godine.

Članovi Kolegija sjednice odredili su nadležne komisije Doma naroda za razmatranje određenog broja izvještaja dostavljenih Parlamentarnoj skupštini BiH te primili k znanju izvještaje o angažiranju Oružanih snaga za potrebe pružanja pomoći civilnim organima u prevenciji i sprečavanju širenja koronavirusa.

S obzirom na intenziviranje rada radnih tijela Doma naroda, članovi Kolegija pozvali su na maksimalno pridržavanje mjera zaštite i neophodne fizičke distance kako bi bio izbjegnut rizik od širenja zaraze koronavirusom.

Podsjećamo, delegat u Domu naroda PS BiH Denis Bećirović javno je danas postavio devet pitanja Draganu Čoviću.

On je pitao Čovića zašto već duže vremena blokira sve političke procese u ovoj zemlji.

Bećirović je pitao Čovića koji su razlozi da od februara 2020. godine ne saziva sjednice Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, te da li zna da time krši Ustav BiH.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu