Zukan Helez

Zbog poigravanja sa borcima, ostavka Edina Mušića i Salke Bukvarevića je prioritet!

Zukan Helez, zastupnik Socijaldemokratske partije BiH, smatra da je jučerašnje ponašanje rukovodstva Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH na čelu sa predsjedavajućim Edinom Mušićem je sramotno.

„Tri mjeseca federalni Parlament nije zasijedao! U svojim ladicama skoro godinu dana drže inicijative za nekoliko tematskih sjednica, među kojima i onu o održavanju sjednice posvećene problemima boračke populacije, koju smo mi iz kluba SDP-a, zajedno sa kolegama iz DF-a tražili još 12.jula 2017.godine, a koju naprosto ne žele zakazati, svjesno kršeći Poslovnik o radu i na taj način doslovno najbrutalnije silujući demokratske standarde!

Nezadovoljstvo demobilisanih boraca nije problem od jučer. U posljednjih godinu dana svjedočimo konstantnim protestima i doslovnom vapaju za pomoć. Ostavimo po strani mađioničarsko djelovanje nadležnog federalnog ministra, koji je uspio izbjeći povjereni posao i za mandat ne uraditi NIŠTA!

Najmanje što su Vlada FBiH i Parlament mogli uraditi jeste bar iskreno otvaranje dijaloga s ciljem pronalaska rješenja i pristup problemu sa punom posvećenosti u kojoj bi, garantujem, imali doprinos svih nas iz SDP-a.

Međutim, akteri vladajuće koalicije predvođeni SDA i HDZ BiH izabrali su ignorisanje problema i život u nekom paralelnom svijetu u kojem, očito, nema drugih ljudi osim njih samih, a ni problema, osim međusobnih imenovanja na pozicije!

Borci imaju TRI ZAHTJEVA:

-Registar
-Prekid financiranja udruženja
-Borački dodatak

U više navrata, kada je to bilo moguće sam javno iznosio svoje prijedloge za rješavanje tih zahtjeva. I dalje stojim na raspolaganju!

Borce boli nepravda, a prema toj populaciji su se najviše ogriješili oni koji su svjesno i monstruozno manipulisali borcima, razvrstavali ih, otpisivali i dopisivali, davali prava nelegalnim, stvarajući tako glasačku mašineriju i potpuno potiskujući i zanemarujući istinske borce.

Nakon bahaćenja, a potom i neviđenog kukavičkog bijega iz Parlamenta u nepoznatom pravcu, najmoralnije (ukoliko morala ima) od Edina Mušića bi bilo da sam podnese ostavku na poziciju, a za njim domino-efektom i ministar Bukvarević“, smatra Helez.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.