SDP BiH
Posljednju redovnu sjednicu dom je održao u julu

Zbog kršenja Poslovnika, poslanici SDP-a najavili da će sami sazvati sjednicu Predstavničkog doma Parlamenta FBiH

Edin Mušić (SDA), predsjedavajući Predstavničkog doma, najavio je redovnu sjednicu za 19. i 20. decembar, vanrednu sjednicu do kraja mjeseca o Prijedlogu zakona o izbornim jedinicama i broju mandata Parlamenta BIH, koji su u proceduru uputili SDP i DF, kao i mogućnost još jedne vanredne sjednice između 25. i 31. decembra posvećene Prijedlogu budžeta FBIH za iduću godinu, ako ga Vlada FBIH bude kandidirala.

Mušić je kazao i da je namjera da sredinom januara bude održana odgođena sjednica, na čijem su dnevnom redu bili izvještaji o radu institucija, kao i tematsku sjednicu o obrazovanju, koju su tražili opozicioni poslanici.

Reagujući, Damir Mašić, poslanik SDP-a, kazao je da su tri vanredne sjednice koje su tražili već trebale biti održane ili zakazane, da se krši Poslovnik o radu Predstavničkog doma, te je najavio da će poslanici sami za dan-dva sazvati sjednicu, što im Poslovnik omogućava.

– Govorite o zgusnutom rasporedu sada. Posljednju redovnu sjednicu ovaj dom je održao u julu. Toliko o tom zgusnutom rasporedu – dodao je Mašić.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu