SDP BiH
Posljednju redovnu sjednicu dom je održao u julu

Zbog kršenja Poslovnika, poslanici SDP-a najavili da će sami sazvati sjednicu Predstavničkog doma Parlamenta FBiH

Edin Mušić (SDA), predsjedavajući Predstavničkog doma, najavio je redovnu sjednicu za 19. i 20. decembar, vanrednu sjednicu do kraja mjeseca o Prijedlogu zakona o izbornim jedinicama i broju mandata Parlamenta BIH, koji su u proceduru uputili SDP i DF, kao i mogućnost još jedne vanredne sjednice između 25. i 31. decembra posvećene Prijedlogu budžeta FBIH za iduću godinu, ako ga Vlada FBIH bude kandidirala.

Mušić je kazao i da je namjera da sredinom januara bude održana odgođena sjednica, na čijem su dnevnom redu bili izvještaji o radu institucija, kao i tematsku sjednicu o obrazovanju, koju su tražili opozicioni poslanici.

Reagujući, Damir Mašić, poslanik SDP-a, kazao je da su tri vanredne sjednice koje su tražili već trebale biti održane ili zakazane, da se krši Poslovnik o radu Predstavničkog doma, te je najavio da će poslanici sami za dan-dva sazvati sjednicu, što im Poslovnik omogućava.

– Govorite o zgusnutom rasporedu sada. Posljednju redovnu sjednicu ovaj dom je održao u julu. Toliko o tom zgusnutom rasporedu – dodao je Mašić.