Damir Mašić

Zbog čega je Vlada Federacije BiH u potpunosti blokirana

Zastupnik SDP-a u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH Damir Mašić zatražio je od premijera FBiH Fadila Novalića da objasni zbog čega se Vlada FBiH već nekoliko mjeseci nalazi u blokadi.
Mašić je rekao da se sjednice Vlade Federacije Bosne i Hercegovine uglavnom otkazuju te da je prava rijetkost da se uopće zakaže redovna sjednica. On je istakao da su sjednice Federalne vlade uglavnom vanredne ili hitnog karaktera.

“Građani i Parlament FBiH imaju pravo znati zbog čega je Vlada Federacije BiH u potpunosti blokirana”, kazao je Mašić.

Mašić je zatražio očitovanje predsjednika Vlade Federacije BiH Fadila Novalića dodajući kako je jedna od funkcija Parlamenta FBiH i da vrši nadzor nad radom izvršne vlasti.

Podsjećamo, već nekoliko mjeseci Vlada Federacije BiH suočava se s problemom preglasavanja. Ministri iz reda SDA su u nekoliko navrata negodovali zbog odluka ministara iz reda SBB-a i HDZ-a da ih preglasaju.

Naredna sjednica Vlade FBiH trebala bi biti održana sutra, a dosadašnja praksa ide u prilog tome da niko ne bi bio posebno iznenađen ukoliko bi ona bila odgođena ili prekinuta zbog neslaganja ministara iz SDA na jednoj strani i ministara iz reda SBB-a i HDZ-a na drugoj.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu