Na inicijativu KO SDP BiH TK

Zatraženo pokretanje mehanizma vitalnog nacionalnog interesa jer nema nijednog Hrvata u Vladi TK

Kako smo ranije obavijestili javnost, Povjereništvo Kantonalne organizacije SDPBiH Tuzla, zatražilo je od Kluba poslanika SDPBiH u Skupštini Tuzlanskog kantona da, preko poslanice SDPBiH iz hrvatskog naroda Vedrane Petrović, zakaže sjednicu Kluba Hrvata u Skupštini Tuzlanskog kantona na kojoj će se zatražiti pokretanje mehanizma vitalnog nacionalnog interesa zbog neimenovanja ministara iz reda hrvatskog naroda u Vladi Tuzlanskog kantona.

Danas, 9. septembra, održana je sjednica Kluba Hrvata koji pored Vedrane Petrović, čini Boris Krešić iz DF-a, na kojoj je jednoglasno donesena odluka da se pokrene mehanizam zaštite vitalnog nacionalnog interesa po ovom značajnom pitanju.

Prema dosadašnjem iskustvu, a na osnovu Ustava Tuzlanskog kantona, pokretanje vitalnog nacionalnog interesa znači da Vlada TK ne može dalje funkcionisati, dok se Ustavni sud ne očituje po ovom pitanju.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu