Zbog migrantske krize

Zatražena vanredna sjednica Gradskog vijeća Tuzle

U vezi sa odlukom Vlade Federacije BiH, da se kasarna u Ljubačama dodijeli Vijeću ministara BiH za smještaj migranata, gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović, uputio je Gradskom vijeću Tuzle prijedlog za sazivanje vanredne sjednice Gradskog vijeća, sa jednom tačkom dnevnog reda:

Razmatranje i usvajanje prijedloga zaključaka u vidu negativnog odgovora na Odluku Vlade Federacije BiH.

Zamjenik predsjedavajućeg Gradskog vijeća Tuzla je, na prijedlog gradonačelnika Grada Tuzle i uz saglasnost Kolegija Gradskog vijeća, zakazao vanrednu sjednicu Gradskog vijeća, koja će se održati u ponedjeljak, 18.11.2019. sa početkom u 11.30 sati u Sali za sjednice Gradskog vijeća Tuzla.

Vlada Federacije BiH, bila je dužna u skladu sa članom 4. stav 6. Evropske povelje o lokalnoj samoupravi, da prije donošenja odluka, koje se direktno tiču građana u obje lokalne zajednice (Gradu Tuzli i Gradu Živinice) konsultovati lokalne vlasti, a Vlada Federacije BiH je takvu obavezu svjesno izbjegla. Osim toga, migrantske centre treba graditi sa namjerom da se zbrinu migranti, a ne da se ugroze lokalne zajednice. Zato ih treba graditi na mjestima gdje nema lokalnog stanovništva, a takvih mjesta je u BiH, kao i u Federaciji BiH, dovoljno.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu