OO SDP Bužim

Zašto nismo glasali za budžet ?

Povodom jučerašnje treće redovne sjednice Općinskog vijeća  općine Bužim na kojoj je usvojen budžet za 2017.godinu  i Odluka o izvršavanju budžeta, a radi javnosti i članova SDP-a koji su nam dali povjerenje na proteklim lokalnim izborima želimo javno, jasno i nedvosmisleno reći razloge zbog kojih nismo podržali budžet od skoro šest milona KM. Cijeneći prije svega građane općine Bužim, uvažavajući druge i drugačije, a vodeći se onim što smo propagirali u  izbornoj kampanji i javnim nastupima, nismo bili spremni to tako lako i preko noći zaboraviti. Obećali smo građanima da  nećemo podržati dosadašnju praksu i usvajati nepravedne odluke, a posebno da nećemo učestvovati u donošenju nerealnog budžeta. Obećali smo da ćemo se zalagati isključivo za kreiranje nove političke klime i uspostavljanja boljih međuljudskih odnosa koji su već nekoliko godina narušeni. Pokušali smo amandmanima promijeniti neke stavke u budžetu ali u tome nismo uspjeli.nesto

Nakon sjednice pojavile su se i određene špekulacije oko raspada nove većine i uskraćivanja podrške načelniku Zikriji Durakoviću, što jasno govori da oni koji su godinama stvarali  politički konflikt, nemaju drugog i pametnijeg posla osim da traže problem tamo gdje on ne postoji. Ovom prilikom želimo javnost obavijestiti da OO SDP Bužim  kao i do sada daje punu podršku u  radu općinskom načelniku Zikriji Durakoviću i Općinskom vijeću općine Bužim koje je na ovih nekoliko održanih sjednica pokazalo da se može drugačije i bolje. Posebnu podršku dajemo općinskom načelniku u provođenju revizije općinskog budžeta, preispitivanju ugovora o izgradnji sportske dvorane, kao i konačnom rješavanju dugovanja izvođaču za lokalnu putnu mreže iz 2008.godine. Uvijek ćemo biti u tom timu koji želi istinske promjene bez puno politikanstva i šuplje priče. Najbolji dokaz ovim tvrdnjama je i jučerašnja sjednica na kojoj naš vijećnik, a prema stavu Općinskog odbora, nije podržao odluku o budžetu za 2017.godinu. Nekada treba znati cijeniti drugog ,te  drugo i drugačije mišljenje.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu