OO SDP Bužim

Zašto nismo glasali za budžet ?

Povodom jučerašnje treće redovne sjednice Općinskog vijeća  općine Bužim na kojoj je usvojen budžet za 2017.godinu  i Odluka o izvršavanju budžeta, a radi javnosti i članova SDP-a koji su nam dali povjerenje na proteklim lokalnim izborima želimo javno, jasno i nedvosmisleno reći razloge zbog kojih nismo podržali budžet od skoro šest milona KM. Cijeneći prije svega građane općine Bužim, uvažavajući druge i drugačije, a vodeći se onim što smo propagirali u  izbornoj kampanji i javnim nastupima, nismo bili spremni to tako lako i preko noći zaboraviti. Obećali smo građanima da  nećemo podržati dosadašnju praksu i usvajati nepravedne odluke, a posebno da nećemo učestvovati u donošenju nerealnog budžeta. Obećali smo da ćemo se zalagati isključivo za kreiranje nove političke klime i uspostavljanja boljih međuljudskih odnosa koji su već nekoliko godina narušeni. Pokušali smo amandmanima promijeniti neke stavke u budžetu ali u tome nismo uspjeli.nesto

Nakon sjednice pojavile su se i određene špekulacije oko raspada nove većine i uskraćivanja podrške načelniku Zikriji Durakoviću, što jasno govori da oni koji su godinama stvarali  politički konflikt, nemaju drugog i pametnijeg posla osim da traže problem tamo gdje on ne postoji. Ovom prilikom želimo javnost obavijestiti da OO SDP Bužim  kao i do sada daje punu podršku u  radu općinskom načelniku Zikriji Durakoviću i Općinskom vijeću općine Bužim koje je na ovih nekoliko održanih sjednica pokazalo da se može drugačije i bolje. Posebnu podršku dajemo općinskom načelniku u provođenju revizije općinskog budžeta, preispitivanju ugovora o izgradnji sportske dvorane, kao i konačnom rješavanju dugovanja izvođaču za lokalnu putnu mreže iz 2008.godine. Uvijek ćemo biti u tom timu koji želi istinske promjene bez puno politikanstva i šuplje priče. Najbolji dokaz ovim tvrdnjama je i jučerašnja sjednica na kojoj naš vijećnik, a prema stavu Općinskog odbora, nije podržao odluku o budžetu za 2017.godinu. Nekada treba znati cijeniti drugog ,te  drugo i drugačije mišljenje.