Kolumna sa portala visoko.co.ba

Zašto i kome smeta Jasmina Zubić predsjednica OO SDP Visoko i zbog čega joj se prijeti mafijaškim metodama?

Sve je to uredno evidentirano u PU Visoko. Predsjednica OO SDP Visoko i zastupnica u Federalnom parlamentu Jasmina Zubić u dva navrata bila je prinuđena zatražiti pomoć i zaštitu od policijskih struktura u Visokom.

Prvi slučaj se desio nakon javnog poziva na linč gospođe Zubić u tekstu objavljenom u sarajevskom Oslobođenju gdje je suprotno istini visočka zastupnica označena kao neko ko je protiv kredita EBRD za projekat vodosnabdijevanja iako je suprotno koalicionom SBB-u u Visokom upravo Jasmina Zubić svojom inicijativom spasila priču o visočkom kreditu.

Drugi slučaj je bizaran i mogao ga je smisliti samo neko retardiran po nalogu nekog još retardiranijeg maloumnika. Nakon što je održana vanredna sjednica na kojoj je izglasano odobrenje za kredit EBRD-a u iznosu od 9.000.000KM koji će vraćati porezni obveznici u Visokom, na adresu gospođe Zubić stigao je sumnjivi paket sa nepoznatimsadržajem koji je predsjednica OO SDP Visoko prijavila policiji. Nakon uviđaja utvrđeno je da se radi o neslanoj šali lokalnih šatro mafijaša koji su jeftinu tortu sa debilnom porukom “ukrašenu” ljubičastom bojom zaštitnog znaka toalet papira za brisanje guzice “Violeta”, naručenu iz jedne slastičarne u Moštru, poslali Jasmini Zubić kao opomenu.
A zapravo zašto smeta Jasmina Zubić?

Kao predsjednica jedine stranke koja nije od 2012.godine dozvolila da SDP ode u vazalsko-kmetovski odnos nositeljima izvršne vlasti normalno je da smeta onima koji svim mogućim metodama, pa i mafijaškim, imaju želju da sve u Visokom kontrolišu. Jasmina Zubić je žrtva maltretiranja i zbog toga što je jasno markirala i dekodirala drugove iz svoje partije koji su prodali i izdali ideju SDP-a za lične interese što je u Visokom vidljivo i golim okom.

Normalno je da takvima smeta osoba koja i sa samo jednim vijećnikom brani političko dostojanstvo SDP-a u gradu pognutih glava i savijenih leđa. Zbog toga joj ne dozvoljavaju suprotno statutu da se obraća na sjednicama Općinskog vijeća. Zbog toga na lokalnoj TV koja se finansira iz budžeta ne emituju saopštenja za javnost SDP-a. Zbog toga im isključuju struju u Velikoj sali Općine Visoko za vrijeme Dana državnosti kada na svečanoj sjednici dijeli članske kartice novim članovima. Zbog toga joj ne dozvoljavaju ni da na dostojanstven način ugosti predsjednika SDP BiH Nermina Nikšića privatizirajući zgradu Općine kao da je njihova privatna prčija.

Zbog svega pobrojanog Jasmina Zubić je drugačija i časnija od njih i njena borba za Visoko je značajnija jer je na strani sve više obespravljenih i prevarenih građana Visokog koji nemoćno posmatraju oholost i bahatost kretena poput ovih koji smišljaju slanje idiotskih torti kao vid prijetnje i pokušaja zastrašivanja.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu