Odgovor na nesreće i pružanje pomoći u katastrofama

Zamjenik Ćavar prisustvovao vježbi „SEESIM 14“

Na prostoru Bosne i Hercegovine vježba je provedena u prostorijama Operativno- komunikacijskog centra BiH-112, u organizaciji Ministarstva sigurnosti i Ministarstva odbrane Bosne i Hercegovine

Slika

Međunarodna kompjutersko-simulacijska vježba „SEESIM 14“, provodi se od 23.09.2014.godine u sedam država članica Inicijative ministara odbrane Jugoistočne Evrope (SEDM).

Zemlja domaćin je Republika Hrvatska, gdje je danas organiziran prijem za visoke zvaničnike zemalja učesnica, kojem je na poziv Ministarstva odbrane Hrvatske prisustvovao i zamjenik ministra sigurnosti Bosne i Hercegovine Mladen Ćavar.

Na prostoru Bosne i Hercegovine vježba je provedena u prostorijama Operativno- komunikacijskog centra BiH-112, u organizaciji Ministarstva sigurnosti i Ministarstva odbrane Bosne i Hercegovine.

U vježbi učestvuju i ostale nadležne institucije i organi uprave Bosne i Hercegovine, entiteta i Brčko Distrikta, koje kroz 4-dnevnu vježbu provjeravaju stanje domaćih civilno-vojnih kapaciteta za odgovor na nesreće kao i procedure koordinacije prijema i pružanja međunarodne pomoći u katastrofama.

Pomoćnik ministra sigurnosti BiH za zaštitu i spašavanje Samir Agić i šef Odjela za planiranje i programiranje Ministarstva obrane BiH Pantelija Mirković u današnjem obraćanju medijima u Sarajevu istakli su važnost održavanja ovih vježbi, gdje se uz stečena iskustva i korištenje NATO procedura, nadležne institucije pripremaju kako bi što brže i efikasnije djelovale u slučaju novih prirodnih nesreća.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.