Davor Bernardić, predsjednik SDP Hrvatske

Zalažemo se za građansku BiH, Čović želi jeftine političke poene

Predsjednik SDP-a Hrvatske Davor Bernardić poručio je u izjavi za Vijesti.ba da se zalaže za građansku, civilizovanu, proevropsku i cjelovitu BiH, potcrtavši da nije saglasan sa stavom predsjednika HDZ-a BiH i člana Predsjedništva BiH Dragana Čovića kako zalaganje za građansku državu danas u BiH znači zalaganje za islamsku državu.

“Kao što sam nekoliko puta rekao, tako to moram i Vama apostrofirati, tri stranke s nacionalnim predznakom, a među njima svakako i HDZ BiH i njen predsjednik Dragan Čović, u ovoj izbornoj godini žele da, po sistemu zavadi pa vladaj, osvajaju jeftine političke poene. To su loše poruke, s obzirom na kompleksno stanje i situaciju u BiH”, naglasio je Bernardić.
Predsjednik SDP-a Hrvatske mišljenja je da na takav način ne treba dolijevati ulje na vatru.

“Ja se zalažem upravo za građansku, civilizovanu, naprednu, proevropsku i cijelovitu BiH. Ne bi se složio s Čovićevom izjavom jer smatram da stvaranje građanske BiH ne znači stvaranje islamske republike“, naveo je Bernardić.

U svom intervjuu za portal dnevnik.ba, na pitanje kakve odnose SDP Hrvatske ima sa SDP-om Bosne i Hercegovine, Bernardić je naveo da je SDP BiH građanska stranka koja u svojim redovima okuplja sve, bez obzira na nacionalnost, vjersku ili bilo kakvu drugu pripadnost.

„U dobrim smo odnosima sa SDP-om BiH, tako će i ostati dok god se zalažu za modernu, uljuđenu, civiliziranu, građansku, proeuropsku BiH, s ravnopravnim statusom svih naroda i manjina“, dodao je Bernardić.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu