Samir Suljević

Zakonom o dopunskim pravima boraca KS nisu adekvatno tretirani maloljetni dobrovoljci i borci

Nakon izlaganja predstavnika predlagača izmjena i dopuna Zakona o dopunskim pravima boraca-branitelja BiH ministra Hajrudina Grabovice na 25. radnoj on-line sjednici Skupštine Kantona sarajevo, uslijedila su zastupnička pitanja.

Zastupnik SDP BiH u Skupštini Kantona Sarajevo Samir Suljević je u toku diskusije o izmjenama i dopunama Zakona o dopunskim pravima boraca Kantona Sarajevo, postavio je Generalu Hajrudinu Grabovici pitanja:

„Gdje su ovim Zakonom tretirani maloljetni dobrovoljci pripadnici oružanih snaga Armije RBiH kojih je prema nekim procjenama iz obje komponente oko sedam hiljada i imamo informacije da ih je samo u toku ove pandemije Covid-19 ostalo 55 bez posla i bez ikakvih prava, a imaju papir kojim potvrđuju učešće u ratu.

Te u nastavku predložio:

„Predlažem da se i ova populacija ohuhvati ovim Zakonom, i da se razmotri dodjela priznanja, odlikovanja „Srebreni štit“ pripadnicima ove kategorije boraca“, naveo je zastupnik SDP BiH u Skupštini Kantona Sarajevo Samir Suljević.