Mujo Muratović

Zaigrajmo fudbal!

Nakon dvije godine pauze, u Živinicama je realizovana “Otvorena zabavna škola fudbala” u narodu poznata kao Danska škola fudbala. Preko 200 nasmijanih djevojčica i dječaka uzrasta 2007. godište i mlađi, 5 dana je vrijedno radilo pod palicom 15 educiranih trenera, koji su prethodno prošli edukaciju u Tesliću u organizaciji Danske škole fudbala. Svih pet dana djeca su trenirala na stadionu NK Slatina Bašigovci, koji su pokazali da su odlični domaćini i koji su se potrudili da djeci ništa ne nedostaje.

Jedan od organizatora Otvorene zabavne škole fudbala je mladi vijećnik Mujo Muratović, koji obnaša funkciju lidera škole već osam godina, pod sponzorstvom Načelnika i Općinskog vijeća Živinice.

Ovo je 15. godina održavanja škole fudbala u Živinicama. Zbog nebrige prethodnog načelnika napravili smo prekid u periodu od 2 godine, ali na sreću, ove godine smo naišli na razumijevanje načelnika Samira Kamenjakovića i općinskog vijeća, tako da smo u Živinice ponovo vratili ovaj prelijepi sportski projekat i pokazali visoku dozu društvenog aktivizma. Ovo je samo jedan od projekata koje planiramo realizovati u narednom periodu, a od kojeg će svi imati koristi, počevši od djece, sportskih kolektiva pa do kompletne društvene zajednice. Fudbal, Bon bon kup, hokej na travi, navlačenje konopca, samo su neke od igara koje se mogu vidjeti i u kojima mališani uživaju. Pored opreme koju su mališani dobili, organizatori su za sve učesnike obezbijedili besplatan prevoz za sve dane održavanja škole, vodu i sokove, sendviče i voće. U razgovoru sa djevojčicama i dječacima smo se uvjerili da su zaista uživali u druženju i treninzima i da sa nestrpljenjem čekaju narednu školu fudbala i nova druženja, upoznavanja i prijateljstva. Škola je uspješno završena, uz podjelu diploma, muziku i ples“, rekao je Muratović.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu