OO SDP BiH Jablanica

Zahvaljujući aktuelnoj vlasti nećemo imati ni jedan milimetar autoputa na području općine Jablanica

Aktuelna i odlazeća vlast na višim nivoima po ko zna koji put vara borce i odbija objaviti registar boraca. Za 4 godine mandata građani nisu dobili ništa osim friziranih i vještačkih kriza vječnih koalicionih partnera. Dok građani žive na rubu egzistencije vladajuće stranke i dalje pričaju o napretku i reformskoj agendi koja je samo maska, ali maska koja ne može prikriti njihovu nesposobnost.

Isto se ponašaju i lokalni vlastodršci predvođeni Strankom demokratske akcije, koji imaju stalne halucinacije o privrednom zamahu, ne doživljavajući stvarnost i realnost sumorne svakodnevnice koja je rezultat njihove nesposobnosti.

Zahvaljujući aktuelnoj vlasti i nedosljednosti lažnih zagovornika očuvanja trase Koridora Vc, ostali smo bez priključka i nećemo imati ni jedan milimetar autoputa na području općine Jablanica. O privredi, investicijama i investitorima, novim radnim mjestima je suvišno trošiti riječi.

Saradnja lokalne vlasti sa višim nivoima je također veoma loša. Izvanredan primjer koliko saradnja različitih nivoa vlasti može značiti jednoj zajednici imamo u našoj bliskoj prošlosti.

Podsjećamo javnost naše općine na ulogu nekadašnjeg premijera FBiH, nedavno preminulog druga Alije Behmena, koji je objeručke prihvatio inicijativu koju je pokrenuo tadašnji načelnik općine Enes Baljić o donošenju Zakona o izdvajanju i usmjeravanju dijela prihoda ostvarenih korištenjem hidroakumulacionih objekata. Samo na osnovu ovog Zakona izdvojeno je više desetina miliona KM, ali to što su sredstva utrošena tamo gdje nije trebalo, isključivu odgovornost snosi SDA sa svojim koalicionim partnerima, jer su nakon donošenja Zakona čiji je inicijator i glavni pokretač svih aktivnosti bio SDP, sva sredstva trošile stranke na čelu sa SDA.

Vladavina SDA je uprkos stabilnom i nemalom budžetu, obilježena nesposobnošću. Da možemo mnogo bolje pokazali smo primjerom iz bliske prošlosti. Vratiti nadu i Jablanicu učiniti prosperitetnom naš je zadatak u budućnosti.

Rezultati vladavine SDA su nažalost katastrofalni i obilježeni traženjem krivaca u drugima a nikako u njima samima, nesposobnima.