Malić

Zahtjeve plenuma građana i građanki razmarat će kolegij Skupštine KS-a

Primili smo zahtjeve građana, odnosno, zahtjevi su došli na adresu Kolegija koji je Skupština Kantona Sarajevo izglasala da bude u dijalogu s građanima – potvrdila je za Agenciju Fena Mirjana Malić, predsjedavajuća Skupštine KS-a.

Slika

Plenum građana i građanki Sarajeva predao je danas četiri zahtjeva Kolegiju Skupštine KS-a, a jedan od njih je hitno formiranje nestranačke ekspertne Vlade Kantona Sarajevo.

– Primili smo zahtjeve građana, odnosno, zahtjevi su došli na adresu Kolegija koji je Skupština Kantona Sarajevo izglasala da bude u dijalogu s građanima – potvrdila je za Agenciju Fena Mirjana Malić, predsjedavajuća Skupštine KS-a.

Prema proceduri, pojasnila je Malić, Kolegij će u četvrtak razmotriti zahtjeve građana i građanki plenuma, a potom će se očitovati. Nakon toga zahtjeve će razmatrati Skupština KS-a.
Sinoć je na plenumu  jednoglasno usvojen zahtjev za reviziju plaća i beneficija nosilaca javnih funkcija u Kantonu Sarajevo i njihovo usklađivanje s ekonomskom situacijom, kao i zahtjev za reviziju privatizacije svih preduzeća u Kantonu Sarajevo.

Među njima su "Feroelektro", "Holiday Inn", "Sarabon", "Zora", "Ključ" i sva druga preduzeća u kojima je izvršena sumnjiva privatizacija, uključujući i preduzeća od federalnog značaja "Vranica", "Hidrogradnja", "GP Put" i "Unis Pretis".

Također, jedan od zahtjeva je i uspostavljanje nezavisne komisije eksperata za utvrđivanje činjenica o dešavanjima 7. februara, čiji će mandat uključivati popis, procjenu štete i utvrđivanje odgovornosti policijskih službenika za prekomjernu upotrebu sile i zlostavljanje privedenih.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.