Za SNSD i HDZ izborna krađa je na prvom mjestu

SNSD i HDZ, sa svojim satelitima iz DNS-a i HSS-a, jučer su odbili da Dom naroda Parlamenta BiH usvoji izmjene Izbornog zakona, koje se tiču transparentnijeg i poštenijeg izbornog procesa, uvođenjem novih tehnologija u ovaj proces.

Time su ponovo potvrdili da je za njih izborna krađa na prvom mjestu i da je to njihov Plan A i Plan B, te da su transparentnost i pošteni izborni proces samo nepotrebna kočnica u njihovom nedemokratskom načinu dolaska na vlast.

Još jednom su se građani imali priliku uvjeriti u srednjovjekovni pogled na svijet osovine Dodik-Čović, koji se spremaju da kidnapuju volju glasača, odbijajući tehnologiju za nadzor koja bi, konačno, omogućila da izborna volja bude u rukama glasača, a ne brojača.

U tome imaju indirektnu podršku SDA, koja se ogleda u tome što je Vijeće ministara BiH, na čelu sa Denisom Zvizdićem, dalo negativno mišljenje o izmjenama ovog Zakona, čime on očigledno više radi za interes svoje stranke i njenih koalicionih partnera, a ne građana.

Pozivamo još jednom ove stranke da ne rade u svoju korist, nego u korist građana, kojima moraju omogućiti da svojim demokratskim izborom odluče ko ih želi predstavljati u institucijama.

Socijaldemokratska partija BiH će i dalje nastaviti da se bori za transparentnost izbornog procesa i biti dio Koalicije za fer i poštene izbore, te još žešće insistirati na uvođenju novih tehnologija u izborni proces, koristeći sva demokratska sredstva i mehanizme.

 


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu