Za SNSD i HDZ izborna krađa je na prvom mjestu

SNSD i HDZ, sa svojim satelitima iz DNS-a i HSS-a, jučer su odbili da Dom naroda Parlamenta BiH usvoji izmjene Izbornog zakona, koje se tiču transparentnijeg i poštenijeg izbornog procesa, uvođenjem novih tehnologija u ovaj proces.

Time su ponovo potvrdili da je za njih izborna krađa na prvom mjestu i da je to njihov Plan A i Plan B, te da su transparentnost i pošteni izborni proces samo nepotrebna kočnica u njihovom nedemokratskom načinu dolaska na vlast.

Još jednom su se građani imali priliku uvjeriti u srednjovjekovni pogled na svijet osovine Dodik-Čović, koji se spremaju da kidnapuju volju glasača, odbijajući tehnologiju za nadzor koja bi, konačno, omogućila da izborna volja bude u rukama glasača, a ne brojača.

U tome imaju indirektnu podršku SDA, koja se ogleda u tome što je Vijeće ministara BiH, na čelu sa Denisom Zvizdićem, dalo negativno mišljenje o izmjenama ovog Zakona, čime on očigledno više radi za interes svoje stranke i njenih koalicionih partnera, a ne građana.

Pozivamo još jednom ove stranke da ne rade u svoju korist, nego u korist građana, kojima moraju omogućiti da svojim demokratskim izborom odluče ko ih želi predstavljati u institucijama.

Socijaldemokratska partija BiH će i dalje nastaviti da se bori za transparentnost izbornog procesa i biti dio Koalicije za fer i poštene izbore, te još žešće insistirati na uvođenju novih tehnologija u izborni proces, koristeći sva demokratska sredstva i mehanizme.

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.