Za SDA Ilijaša, Miro Lazović nije dobrodošla osoba na obilježavanje Dana državnosti BiH

Na jučerašnjoj sjednici kolegija OV Ilijaš, povodom organizacije obilježavanja 25. novembra Dana državnosti Bosne i Hercegovine na kojoj se vodila rasprava o predavačima na svečanoj sjednici koja treba bit održana u petak 24.11.2017, odbijen je prijedlog šefa kluba SDP-a da se poziv kao gostu predavaču uruči gospodinu Miri Lazoviću.

Želimo podsjetiti javnost da je gosp. Miro Lazović bio predsjednik Skupštine Republike Bosne i Hercegovine u najtežim vremenima, ratni član predsjedništva Republike Bosne i Hercegovine kao i direktni učesnik dejtonskih mirovnih pregovora. Pošto očito ovakva biografija nije dovoljna pojedinim čelnicima stranaka u Ilijašu, usvojen je prijedlog Stranke demokratske akcije da na njegovo mjesto bude pozvan stranački kolega Stranke demokratske akcije (SDA) i savjetnik predsjednika iste stranke gospodina Bakira Izetbegovića, gosp. Selmo Cikotić.

Ovim prijedlogom smatramo da je Stranka demokratske akcije (SDA) koristi ponovo svaku priliku da preko leđa Općine Ilijaš i njenih građana organizuje stranačke skupove i pokaže kako Općinu Ilijaš smatraju svojom ličnom ili stranačkom svojinom. Takođe želimo naglasiti da vijećnici Socijaldemokratske partije (SDP BiH) neće prisustvovati ovom izrežiranom stranačkom skupu.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu