Lana Prlić

Za razliku od Zlatka Lagumdžije, postulate SDP-a nikada neći izdati!

Lana Prlić, potpredsjednica Socijaldemorkatske partije BiH, osvrnula se na gostovanje Zlatka Lagumdžije, bivšeg predsjednika SDP-a, na televiziji N1.

„Bivši predsjednik SDP-a i današnji predsjednik SPD-a izjavio da je on u Predsjedništvu imao dva Komšica, dok danas u Predsjedništvu partije sjede Prlić i Boban.

Da napomenem da, dok je gospodin Lagumdžija bio predsjednik, u martu/aprilu 2014.godine Ivan i ja smo stajali na bini Doma mladih isto ponosno kao i danas.
Žao mi je što je gospodin Lagumdžija nakon jedne kafe sa Bakirom Izetbegovićem od socijaldemokrate postao fašista.

Gospodine Lagumdžija, kroz svoj politički angažman, nastupe i rad pokazala sam više hrabrosti i ljubavi prema ovoj državi i narodu nego Vi u zadnjih 20 godina.
Žao mi je što slobodno vrijeme provodite razmisljajući o Prlićima, valjda je to neki kompleks iz mladosti.

Kako god, bez obzira na ime i prezime, nacionalnost, vjeru, ja vjerujem samo u podjelu na dobre i loše ljude i zato sam se i učlanila u partiju na čijem ste čelu bili Vi, i za vrijeme Vašeg mandata.

Smatram da su postulati SDP-a ustvari ništa više nego dobar odgoj, a vidim da su neki u trećoj starosnoj dobi zaboravili i odgoj i postulate u koje su se kleli desetljećima.
Vi i gospoda na koju se pozivate ste najodgovorniji što od SDP-a niste napravili stranku koja je jaka u svim dijelovima BiH, pa i u dijelovima gdje Ivan i ja živimo.

I evo još jedna informacija za Vas gospodine Lagumdžija, prvi put ikada SDP ima zastupnika u PDPFBiH iz Gruda, a to je upravo Ivan Boban, pored kojeg ću uvijek ponosno stajati i s kojim ću zajedno raditi i graditi državu za sve nas.

Za ovu i ostale bljuvotine koje je izrekao mi mu opraštamo, a neka moli Boga da mu i on oprosti za sve loše što je godinama radio i govorio“, navela je Lana Prlić.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu