Tribina u Mostaru

Za razliku od SDA i HDZ, SDP će građanima Mostara ponuditi konkretna rješenja

U Mostaru je održana Javna tribina „Mostar – jučer,danas,sutra“, u organizaciji Foruma lijeve inicijative. U fokusu su bile posljednje izmjene Izbornog zakona BiH kada je Mostar u pitanju, te problemi sa kojim se ovaj grad svakodnevno susreće.

Predsjednik SDP-a Mostar Arman Zalihić u uvodnom izlaganju objasnio je građanima Mostara kakvu će refleksiju na grad imati dogovorene izmjene Izbornog zakona i Statuta. „U konačnici jedino što je dobro u cijeloj priči je što će se izbori napokon održati, a građani će na izborima reći svoj stav i o sporazumu – ako su zadovoljni glasat će za SDA i HDZ, ako nisu glasat će za nas. A nas njihov sporazumom ničim ne obavezuje, pa sutra na Vijeću ne moramo ni glasati za njega“.

Zastupnica u Parlamentu FBiH Lana Prlić napravila je retrospektivu onoga što se radilo i nije radilo u Mostaru tokom zadnjih osam godina, od kada je Mostar bez izbora. Govorila je o nefunkcionalnosti javnih poduzeća, netransparentnom trošenju javnog novca, komunalnim i drugim problemima koji tište građane Mostara.

„Na sva ta pitanja SDP će građanima ponuditi konkretne mjere i treba nam podrška građana kako bi Mostar izvukli iz mulja u kojeg su ga uvukle nacionalne stranke“ zaključila je Prlić.

Gosti na tribini bili su i Ismet Lulić, kantonalni zastupnik i Irfan Čengić, predsjednik komisije za lokalnu samoupravu Parlamenta FBiH.

Lulić je tom prilikom povukao paralelu i rekao kako ni HNK nije u puno boljoj situaciji u odnosu na Mostar. Istaknuo je i to kako ni dvije godine nakon izbora u ovom kantonu još nije formirana vlast.

Irfan Čengić je na kraju zaključio da je problem održavanja izbora u Mostaru je bio politički problem.

„Nakon izbora vrijeme je da se napokon rješavaju problemi građana, komunalne privrede, infrastrukture, javnog prijevoza, izgradnje objekata“, naveo je Čengić.

 


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu