OO SDP Ilidža

Za nas ne postoje pogrešna pitanja građana i građanki

OO SDP BiH Ilidža je 27. novembra u Domu kulture KSCR Hrasnica, realizovao aktivnost Kafa sa zastupnicima, ministrima, vijećnicima i direktorima u KS. Radi se, ustvari, o druženju uz razgovor u kojem ne postoje pogrešna pitanja esdepeovih izabranih i imenovanih kadrova sa zainteresovanim građanima i građankama.

Moderator sinoćnje aktivnosti bio je SDP-ov vijećnik Samir Avdić, a nakon uvodnog obraćanja predsjednika OO SDP BiH Ilidža Samira Habote skupu su se obratili vijećnik Amar Uzunović, zastupnici u Zastupničkom domu FBiH Damir Mašić i Irfan Čengić, zastupnici u Skupštini Kantona Sarajevo Igor Stojanović i Samir Suljević, te ministri Malik Garibija, Damir Filipović i Adnan Šteta.

Građani su imali priliku postavljati pitanja te razgovarati o svojim problemima i iznositi sugestije u vezi rada vlade KS. Između ostalih aktuelnih tema izdvojila su se: izgradnja tramvajske pruge Ilidža -Hrasnica za čiju je realizaciju većinski finansijer Ministarstvo saobraćaja KS. S obzirom na loša iskustva sa projektima koje u smislu izbora izvođača te nadzornog organa realizuje Opština Ilidža, ministar Šteta je naglasio da će tender za izgradnju, koji će biti objavljen do sredine naredne godine, ovaj put biti međunarodni i praćen od strane EBRD-a.

Ministar Filipović je najavio ulaganja u projekte energetske efikasnosti odnosno “utopljavanja” nekoliko osnovnih škola na Ilidži te zgrade Doma zdravlja, pod uslovom da Opština Ilidža riješi sva imovinsko-pravna pitanja u vezi sa tim građevinama. Ministar Garibija je najavio aktivnosti na zabrani rada praznicima i nedjeljom, te finansijska ulaganja u tzv. “samački dom”. Građani Ilidže su pozdravili ovakav vid komunikacije izrazivši želju da se nastavi i u budućem periodu.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu