OO SDP Ilidža

Za nas ne postoje pogrešna pitanja građana i građanki

OO SDP BiH Ilidža je 27. novembra u Domu kulture KSCR Hrasnica, realizovao aktivnost Kafa sa zastupnicima, ministrima, vijećnicima i direktorima u KS. Radi se, ustvari, o druženju uz razgovor u kojem ne postoje pogrešna pitanja esdepeovih izabranih i imenovanih kadrova sa zainteresovanim građanima i građankama.

Moderator sinoćnje aktivnosti bio je SDP-ov vijećnik Samir Avdić, a nakon uvodnog obraćanja predsjednika OO SDP BiH Ilidža Samira Habote skupu su se obratili vijećnik Amar Uzunović, zastupnici u Zastupničkom domu FBiH Damir Mašić i Irfan Čengić, zastupnici u Skupštini Kantona Sarajevo Igor Stojanović i Samir Suljević, te ministri Malik Garibija, Damir Filipović i Adnan Šteta.

Građani su imali priliku postavljati pitanja te razgovarati o svojim problemima i iznositi sugestije u vezi rada vlade KS. Između ostalih aktuelnih tema izdvojila su se: izgradnja tramvajske pruge Ilidža -Hrasnica za čiju je realizaciju većinski finansijer Ministarstvo saobraćaja KS. S obzirom na loša iskustva sa projektima koje u smislu izbora izvođača te nadzornog organa realizuje Opština Ilidža, ministar Šteta je naglasio da će tender za izgradnju, koji će biti objavljen do sredine naredne godine, ovaj put biti međunarodni i praćen od strane EBRD-a.

Ministar Filipović je najavio ulaganja u projekte energetske efikasnosti odnosno “utopljavanja” nekoliko osnovnih škola na Ilidži te zgrade Doma zdravlja, pod uslovom da Opština Ilidža riješi sva imovinsko-pravna pitanja u vezi sa tim građevinama. Ministar Garibija je najavio aktivnosti na zabrani rada praznicima i nedjeljom, te finansijska ulaganja u tzv. “samački dom”. Građani Ilidže su pozdravili ovakav vid komunikacije izrazivši želju da se nastavi i u budućem periodu.