Damir Filipović

Za 265 mladih bit će subvencionirano rješavanje stambenog pitanja

Konačna rang lista kandidata koji ispunjavaju uslove za subvencioniranje rješavanja stambenog pitanja mladih objavljena je na stranici Ministarstva prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo.

Komisija za provođenje Javnog poziva za subvencioniranje rješavanja stambenog pitanja mladih utvrdila je konačnu rang listu 461 kandidata koji ispunjavaju uslove Javnog poziva za subvencioniranje rješavanja stambenog pitanja mladih.

Ministar prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Damir Filipović će na osnovu konačne liste sačiniti prijedlog odluke sa imenom i prezimenom kandidata, brojem bodova na rang listi i iznosom sredstava od 10 hiljada maraka i prijedlog odluke dostaviti Vladi KS na usvajanje.

“Trenutno, prema finansijskom kosturu, od 461 osobe koja ispunjava uslove imamo osigurana sredstva za njih 265, tačnije 2.650.000 KM. Međutim, nedostatna su sredstva od cirka dva miliona KM da svi kandidati dobiju sredstva. Nastojat ću da kroz preraspodjele sa drugih ministarstava, u saglasnosti s Vladom, osiguram dodatna sredstva da svi koji su ispunili uslove dobiju subvenciju”, kazao je Filipović za Klix.ba.

Dodao je kako se obavezao da će pokušati i kako se nada da će naići na razumijevanje u Vladi KS da se obezbijede dodatna sredstva za sve one koji ne ulaze u finansijski okvir od 2.650.000 KM.

“Čekamo oktobar u kojem će biti moguća četvrta preraspodjela. Do tog perioda ćemo s ostalim ministarstvima i Vladom pokušati iznijeti problematiku kako bi utvrdili koji to projekti neće biti realizovani u ovoj godini te kako bi omogućili dva miliona koja su neophodna za cjelokupnu konstrukciju. Do kraja oktobra sigurno ćemo imati tačnu informaciju”, rekao je Filipović.

Upitan da li je bilo prigovora na preliminarnu listu, Filipović ističe da je Komisija za provođenje Javnog poziva za subvencioniranje rješavanja stambenog pitanja mladih radila nezavisno, ali da je bilo određenih prigovora.

“Neki prigovori su prihvaćeni, neki odbijeni, što se može vidjeti i poređenjem lista”, istakao je Filipović.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu