Vojin Mijatović

Vulinu, mani se Bosne i Hercegovine, nama je dosta da gubimo glave naše dece zbog takvih poput tebe

Povodom posljednje izjave Aleksandra Vulina, ministra odbrane Republike Srbije, o tome kako će Srbija regovati ako neko ugrozi Republiku Srpsku, regovao je Vojin Mijatović, potpredsjednik Socijaldemokratske partije BiH.

„Generalno kada se oficijalno obraćam, trudim se sa poštujem i sagovornika i instituciju, međutim, količina gluposti koju na dnevnom nivou izjavljuješ ne dozvoljava normalan način komunikacije.

Prvo pokušaj, zarad digniteta Republike Srbije, kada ubuduće pominješ Bosnu i Hercegovinu da se obraćas sa poštovanjem, jer se i ja obraćam sa poštovanjem prema Republici Srbiji. Ako ti to tvoje mentalno stanje ne dozvoljava onda potraži stručnu pomoć.

Drugo, svestan sam da kao države još uvek prolazimo kroz proces tranzicije, te da će trebati vremena da se uspostavi sistem, ali činjenica da si ti ministar odbrane predstavlja najveću sramotu za svakog srbijanskog vojnika, kako danas, tako i u prošlosti.

Ti čoveče nisi bio sposoban ni redovni vojni rok da služiš, a od kad te je Vučić postavio na poziciju ne skidaš taj kombinezon i moram ti reci izgledaš ko kineski Rambo, jadna Srbija šta je dočekala.

Treće, to što očigledno svaki drugi dan promašiš terapiju pa trabunjaš sve i svašta opet je nažalost do tebe.

Mani se čoveče Bosne i Hercegovine, nama je dosta više da gubimo glave naše dece zbog bolesnika poput tebe. Taj film ste jednom gledali da naši najmiliji ginu ,dok se vi bogatite švercom nafte, cigara, teritorija i ljudksih života!!!

Na kraju, urazumi se čoveče dragi, 2020. je godina, ceo svet ide napred, svi rade na razvoju društva, ekonomije, kulture, sporta, a ti kineski Rambo lečiš svoje frustracije, što si bio nesposoban za vojsku, na građanima Srbije i Bosne I Hercegovine.

Ja ti želim sve najbolje od srca, ali kad te gledam i slušam stvarno vredi ona narodna “nije bolest sve što boli”, naveo je Mijatović.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu