SDP Tuzla

Vrši se nelegalna anketa o ulasku SDP-a u vlast sa SDA

Gradska organizacija SDP-a Tuzla oglasila se saopćenjem za javnost u kojem navodi da se vrši nelegalna anketa članova Gradske organizacije SDP BiH Tuzla o navodnom ulasku u vlast na nivou Tuzlanskog kantona.

“Navedena anketa je nestatutarna i nelegalna. Iza navedene ankete ne stoji Gradska organizacija SDP BiH Tuzla i smatramo da je to pokušaj određenih interesnih skupina da destabilizuju Gradsku organizaciju SDP BiH Tuzla i SDP BiH”, piše u saopćenju za javnost.

Kako kažu, prema njihovim našim informacijama, to rade određene interesne skupine i pojedini članovi Gradske organizacije SDP BiH Tuzla, protiv kojih će, kada utvrde odgovornost na osnovu dokaza kojima rapolažu, pokrenuti postupak isključenja iz SDP-a BiH.

“Nestatutarna anketa se vrši u svrhu pritiska na Glavni odbor SDP BiH, koji će u subotu odlučivati o zahtjevu Kantonalne organizacije SDP BiH Tuzla o ulasku u vlast na nivou Tuzlanskog kantona sa Strankom Demokratske Akcije. Podržavamo svako demokratsko izražavanje stavova na nadležnim organima i pravo svakog člana Glavnog odbora na svoj stav, ali ne podržavamo smišljeno zbunjivanje naših članova i javnosti na bilo koji način koji nije propisan našim aktima”, zaključuju iz Gradske organizacija SDP-a Tuzla.